Mini-brioșe cu scorțișoară și brăduț de ciocolată
Aceaste brioșe sunt perfecte pentru luna decembrie! Rețeta se prepară rapid și ușor, casa se va umple de mirosul scorțișoarei, iar copiii cu siguranță vor fi cei mai încântați. Puneți-vă șorțurile, pregătiți ingredientele și dați startul distracției!

Mini-brioșe cu scorțișoară și brăduț de ciocolată
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 250 g făină de grâu dmBio
- 2 lingurițe praf de copt dmBio
- 200 g zahăr brut din trestie de zahăr dmBio
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată dmBio
- 2 ouă
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte bătut
- 4 linguri de cremă de alune dmBio
- 4 linguri de lapte 3,5% dmBio
- Fructe de pădure proaspete (merișoare, zmeură, afine etc.)
- Mentă proaspătă
Metoda de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 175°C.
Așezați trei-cinci brioșe în colțul farfuriei și decorați-le cu fructe proaspete și mentă.
Folosiți o pungă pentru ornat și realizați un brad de Crăciun pe farfurie, utilizând mișcări în zigzag.
Între timp, încălziți crema de alune nougat și laptele, la foc mediu, amestecând constant. Apoi lăsați compoziția la răcit.
Puneți brioșele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 10-15 minute.
Turnați aluatul în formele pentru mini-brioșe și presărați deasupra restul de scorțișoară.
Adăugați amestecul de ingrediente uscate peste cele umede. Începeți să le mixați la viteză mică, până se formează un amestec omogen.
Veți avea nevoie de două boluri. Într-un bol se amestecă ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt și o linguriță de scorțișoară, iar în celălalt se vor amesteca ingredientele umede: ouăle, uleiul și laptele bătut.
Capătul listei