Tartă fructată de căpșuni cu bază crocantă
de la Michaela Auer
06.02.2023

Ingrediente
Baza crocantă
250 g de fulgi de ovăz dmBio
100 g de caju dmBio, întreg
100 g migdale dmBio, întregi
80 g ulei de cocos dmBio, topit
60 g de sirop de arțar dmBio
¼ linguriță de sare
Cremă de căpșuni
400 g căpșuni, proaspete sau decongelate
250 ml de lapte de cocos, cu toată grăsimea (de preferință partea mai fermă și mai grasă)
250 ml lapte de ovăz dmBio
3 linguri de sirop de agave dmBio
2 linguri de ulei de cocos dmBio
1 pachet de zahăr vanilat dmBio (8 g)
2 lingurițe de Agar Agar
Preparare
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 170°C, foc de sus/jos. Pregătiți o formă de tartă (ø25cm).
Pasul
Amestecați ovăzul, caju, migdalele și sarea până se obține o consistență asemănătoare nisipului.
Pasul
Adăugați ulei de nucă de cocos și siropul de arțar și amestecați din nou până când obțineți un amestec lipicios. Ar trebui să se lipească atunci când îl presați între degete. În caz contrar, adăugați 1-2 linguri de ulei de cocos sau sirop de arțar.
Pasul
Se toarnă aluatul în forma de tartă și se presează ferm, inclusiv de-a lungul marginilor.
Pasul
Se coace timp de aprox. 18-20 de minute, până când suprafața se colorează ușor.
Pasul
Apoi se lasă să se răcească complet.
Pasul
Pentru crema de căpșuni, puneți toate ingredientele într-o cratiță și aduceți-le la fierbere o dată, amestecând constant. Se reduce la minimum și se fierbe timp de 3-4 minute, până când amestecul se îngroașă ușor.
Pasul
Se transferă într-un blender și se amestecă până devin fin.
Pasul
Se golește lichidul printr-o sită peste blat.
Pasul
Dacă rămâne cremă, se toarnă în pahare și se servește mai târziu, acoperită cu fructe de pădure proaspete.
Pasul
Se lasă tarta să se răcească timp de o oră la temperatura camerei, apoi se dă la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte. Se ornează cu fructe de pădure proaspete înainte de servire. Savurați-o rece!
O tartă delicioasă cu căpșuni este perfectă pentru a-i răsfăța pe cei dragi sau pe tine însuți. Fie că este vorba de Ziua Îndrăgostiților, Ziua Mamei, o zi de naștere sau o cafea confortabilă după-amiaza. Baza crocantă de fulgi de ovăz și nuci este un contrast delicios cu crema de fructe de pădure răcoritoare. Tarta nu este doar un vis în ceea ce privește gustul, dar vine și fără zahăr rafinat și produse lactate! Pur și simplu delicios!
Despre Michaela de la Flowers in the Salad
Michaela Auer din Salzburg se află în spatele blogului de mâncare vegetariană Flowers in the Salad. Are o mare pasiune pentru mâncarea variată, sănătoasă, dar și pentru preparatele dulci. Totul ține de echilibru. Și asta se vede în mâncărurile ei: De la diverse idei pentru micul dejun la boluri de salată colorate și deserturi delicioase, pe blogul ei puteți găsi o mulțime de inspirație și rețete.