Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal
  1.  4687DXX2

Capătul listei

Pas cu pas spre casa ta

Până când țineți în mâini produsul finit, acesta trece prin mai multe etape de producție.
Mai jos veți obține o imagine de ansamblu asupra producției produsului și veți face cunoștință cu persoanele implicate.

Weltkarte
  1. Sprungmarke

    → Cultivare și recoltare

  2. Sprungmarke

    → Prelucrare

  3. Sprungmarke

    → Import și distribuție

  4. Sprungmarke

    → De la noi către tine

Capătul listei

Mangobaum

Cultivare și recoltare, Imatoro, Kangala, Douna, Kankalaba, Burkina Faso

Mango este fructul arborelui de mango veșnic verde, care aparține familiei sumacului și poate crește până la 45 de metri înălțime. Arborele de mango poate da până la 300 de fructe și crește în principal în regiunile tropicale, inclusiv în America Centrală și de Sud, în Caraibe și în centura tropicală a Africii. Există peste 1.000 de varietăți de mango, care diferă în funcție de mărime, formă și aromă. În funcție de soi, perioada de recoltare variază între martie și septembrie. Fructele coapte pot avea o dimensiune de până la 20 cm și o greutate de două kilograme. Pe lângă pulpa de mango, sâmburele aplatizat poate fi folosit pentru a produce ulei.

  1. În Europa, mango poate fi găsit în magazine fie ca fruct proaspăt, fie sub formă uscată. Bucățile noastre de mango uscat "dmBio Mangostreifen " în calitate Naturland provin din vestul Burkina Faso. Clima tropicală de acolo este caracterizată de fluctuații extreme între sezonul uscat și cel ploios. Temperaturile medii se situează între 25 °C și 30 °C.

  2. Aproximativ 160 de familii de mici proprietari sunt organizate în șapte cooperative și cultivă fructe pe o suprafață totală de aproximativ 300 de hectare. Prin reunirea în cadrul unei cooperative, procesele pot fi organizate mai eficient, resursele pot fi partajate și procesele de certificare pot fi standardizate.

  3. Micii fermieri beneficiază de o formare periodică în domeniul bunelor practici agricole și al metodelor de agricultură ecologică. Pe lângă mango, în ferme se cultivă, de asemenea, arbori de acacia și palmieri de curmale pentru a îmbunătăți calitatea solului și a promova biodiversitatea. În plus, vânzarea altor materii prime asigură un venit mai diversificat și, prin urmare, un mijloc de trai mai stabil pentru fermieri.

  4. În Burkina Faso, principalele soiuri cultivate sunt Amelie, Brooks, Leepens și Kent. În funcție de soi, mango se recoltează între martie și septembrie. Mango este recoltat în stare necoaptă, deoarece mango deja copt este mult mai susceptibil la deteriorarea în timpul transportului. Fructele de mango ecologice recoltate sunt colectate, transportate și prelucrate în capitala Ouagadougou.

Capătul listei

Mitarbeiterin verarbeitet die Mangos

Prelucrare, Ouagadougou, Burkina Faso

Mango este prelucrat în Ouagadougou și pregătit pentru export în Germania. Furnizorul nostru din amonte are aproximativ 30 de angajați pe tot parcursul anului. De asemenea, există aproximativ 100 de lucrători sezonieri în producție.

  1. Furnizorul nostru din amonte, care procesează mango în Ouagadougou, depozitează mai întâi fructele până când acestea sunt complet coapte. Acest lucru poate dura până la o săptămână.

  2. Apoi sunt sortate...

  3. ...spălate...

  4. ... decojite și tăiate în bucăți mici....

  5. ... și apoi s-a uscat timp de aproximativ 12 ore. Pentru un kilogram de mango Amelie uscat sunt necesare între 12 și 15 kilograme de materie primă, între 18 și 25 de kilograme pentru soiul Brooks și aproximativ 15 kilograme pentru soiul Leepens.

  6. Produsele finite sunt supuse unui control strict al calității și sunt ambalate mai întâi în saci și apoi în cutii. Bunurile sunt transportate pe calea ferată și cu camionul într-un container frigorific până în portul Abidjan din Coasta de Fildeș, iar de acolo sunt transportate cu vaporul până la Hamburg. De aici, mărfurile sunt apoi transportate cu camionul la partenerul nostru de producție.

  7. În 2009, Fogué Kouduahodie a fondat compania de prelucrare cu scopul de a încuraja micii fermieri din Burkina Faso să treacă la agricultura ecologică. El colectează, procesează și exportă mango de la aceștia. Acest lucru creează locuri de muncă în fabrica de prelucrare și le oferă micilor fermieri acces la piața internațională.

  8. Jacqueline Toe are 52 de ani și este angajată la Fogué din 2009. Ea este responsabilă de achiziția de materii prime și de producție și se asigură că sunt îndeplinite cerințele de înaltă calitate. Ea se bucură în mod deosebit de atmosfera bună de lucru cu colegii ei.

Capătul listei

Herstellpartner & Lieferant

Import și distribuție, Oyten, Germania

Partenerul nostru de producție este un pionier în domeniul ecologic și s-a specializat de peste 40 de ani în fructe uscate, nuci și produse din nucă de cocos cultivate ecologic, care sunt procesate și ambalate cu grijă, într-un mod care conservă resursele. Compania de dimensiuni medii se bazează pe contacte personale pe termen lung cu parteneri de cultivare din întreaga lume, derulează propriile proiecte ecologice și sprijină fermierii locali. Pe lângă cursurile de formare și noile fabrici de procesare din țările de origine, accentul se pune pe extinderea gamei de produse certificate Naturland și pe creșterea suprafeței de teren agricol cultivat ecologic.

  1. De asemenea, mango este supus unui alt control de calitate intensiv la partenerul nostru de producție. Pe lângă analizele de reziduuri efectuate într-un laborator acreditat, aceasta include și un test senzorial.

  2. În cazul în care mărfurile sunt în regulă, acestea sunt aprobate pentru umplere și sunt transportate la cântarul cu mai multe capete prin intermediul unei benzi transportoare.

  3. Fâșiile de mango sunt dozate în pungi prin intermediul unei țevi de coborâre și sigilate. Pelicula de ambalare este imprimată mai întâi cu data limită de consum și cu lotul și este etichetată cu un sigiliu.

  4. Aceasta este urmată de verificări suplimentare pentru depistarea oricăror corpuri străine și a cantității corecte de umplere înainte ca pungile să fie ambalate în cutii de carton și pe paleți.

  5. Partenerul nostru de producție favorizează cooperarea pe termen lung cu furnizorii săi, ceea ce le oferă acestora și fermierilor stabilitate și siguranță în planificare. Partenerii de proiect sunt susținuți în îndeplinirea tuturor cerințelor în ceea ce privește calitatea și durabilitatea produselor, inclusiv sprijin pentru finanțarea certificărilor.

  6. Partenerul nostru de producție colaborează cu furnizorul de mango din Burkina Faso din 2011 și vine la fața locului cel puțin o dată pe an. Datorită parteneriatului strâns și pe termen lung, suprafețele de cultivare au fost deja extinse în mod semnificativ. În plus, partenerul nostru de producție sprijină îmbunătățirile în domeniile calității, eficienței și sustenabilității prin investiții.

Capătul listei

Logistikzentrum

De la noi pentru voi

De la centrele noastre de distribuție, pungile de mango încep ultima etapă a călătoriei lor către magazinele dm. Odată ajunse la destinație, acestea sunt așezate pe rafturi, unde le puteți găsi data viitoare când mergeți la cumpărături.

Produsul are aceste certificări:

Acest proiect beneficiază de sprijin:

Kleinbäuerinnen und Kleinbauern in Burkina Faso

Promovarea agriculturii ecologice în Burkina Faso

Fogué Kouduahodie și-a înființat compania, cu sediul în Ouagadougou, Burkina Faso, în 2009, pentru a procesa și exporta mango ecologic.

Fogué este inginer în tehnologie alimentară și are mulți ani de experiență în domeniul reducerii sărăciei tehnice și al agriculturii durabile. Cu compania sa, el urmărește obiectivul de a convinge fermierii burkinabe de beneficiile agriculturii ecologice, de a-i forma și de a-i conecta cu piața mondială. Compania sa cumpără mango cultivat ecologic de la fermieri, îl prelucrează și îl exportă în Germania și în alte țări. În acest fel, el promovează protecția climei și a speciilor, precum și un venit stabil pentru agricultori și angajații care se ocupă de procesare.

Partenerul nostru de producție german a sprijinit compania din Burkinabe aproape de la înființarea acesteia. Parteneriatul strâns a început în mod oficial în 2011. Partenerul nostru de producție, nu numai că importă mango uscat, dar sprijină, de asemenea, compania Burkinabe în finanțarea achiziției de materii prime înainte de sezon, certificări sau investiții și achiziții pentru a îmbunătăți procesele, calitatea și durabilitatea.

Conversia de la cultivarea ecologică la cultivarea Naturland a fost, de asemenea, decisă în comun și realizată cu succes. Orientările Naturland depășesc cerințele Regulamentului UE privind agricultura ecologică. Criteriile includ conversia întregii ferme la agricultura ecologică și orientări sociale obligatorii pentru toate fermele.

Partenerul nostru de producție și ferma lui Fogué și-au stabilit obiectivul de a menține și de a extinde și în viitor standardele înalte. Proiectul de cultivare va fi extins pentru a include atât mai multe suprafețe de cultivare, cât și mai multe materii prime. Acest lucru va aduce beneficii suplimentare pentru natură și surse suplimentare de venit pentru fermieri. dm sprijină acest proiect.