Capătul listei
Pas cu pas spre casa ta
Înainte de a ține în mâini produsul finit, acesta trece prin mai multe etape de producție.
Mai jos veți obține o perspectivă asupra producției produsului și veți face cunoștință cu persoanele implicate.
1. Cultivare și recoltare, Hosagunda, Karnataka, India
Fructul jackfruit este o plantă de mure și este originar din țările tropicale. Este cultivat în principal în India, Thailanda, Bangladesh, Indonezia, Nepal și Sri Lanka și este adesea folosit ca înlocuitor de carne în Europa. Jackfruit provine inițial din sudul Indiei, dar în prezent este cultivat și în alte țări tropicale cu condiții climatice similare. Jackfruit-ul din conservele noastre "dmBio jackfruit" provine din statul indian Karnataka.
2. Prelucrare, Bengaluru, Karnataka, India
În statul indian Karnataka, unde crește fructul jackfruit, acesta este, de asemenea, prelucrat, pus în conserve și etichetat. Acest lucru înseamnă că o mare parte din valoarea adăugată rămâne în India.
3. Partenerul nostru de producție și furnizorul, Berlin, Germania
Partenerul nostru de producție este specializat în delicatese vegane realizate din ingrediente organice selectate și de înaltă calitate. Inovația, deliciile culinare și plăcerea cu o conștiință curată se află în centrul produselor sale.
Sustenabilitatea socială și ecologică, precum și comportamentul etic sunt preocupări cheie pentru partenerul nostru de producție, ceea ce se reflectă în lanțurile de aprovizionare și în cooperarea cu furnizorii săi.
Partenerul nostru se concentrează pe dialogul cu fermierii, plătește prețuri echitabile și îi sprijină prin formare și certificare. Acesta este legătura de încredere între dm și cooperativa din India.
4. De la noi către voi
De la centrele noastre de distribuție, conservele dmBio Jackfruit încep ultima etapă a călătoriei lor către magazinele noastre dm. Odată ajunse la destinație, acestea sunt așezate pe rafturi, unde le puteți găsi data viitoare când mergeți la cumpărături.
Acest produs are următoarele certificări:
Acest proiect este sprijinit:
Îmbunătățirea sistemelor de agricultură ecologică cu ajutorul culturilor pomicole
Împreună cu o cooperativă indiană, partenerul nostru de producție a inițiat un proiect de îmbunătățire a agriculturii ecologice în India.
Printre obiectivele proiectului se numără contracararea degradării terenurilor, creșterea biodiversității și oferirea unui venit mai mare și stabil familiilor de mici fermieri din Hosagunda și din împrejurimi, prin diversificare și creșterea productivității.
Fermierii sunt sprijiniți să planteze arbori tineri și sunt instruiți în domeniul agroforestier și al bunelor practici agricole în general. Proiectul va reface 250 de hectare de terenuri forestiere degradate prin plantarea a 25.000 de copaci în statul Karnataka, în special în Hosagunda.
Până la 2.000 de persoane vor fi instruite pe durata proiectului și ulterior. În acest scop, va fi înființată o fermă demonstrativă, iar proiectul va fi legat de un centru de informare și formare existent.





