Prăjitură în ceașcă cu rubarbă

dm drogerie markt
17.02.2025

Gata în 80 min.
Timp de preparare: 30 min.
•
Timp de gătire/coacere: 50 min.
Prăjitură
Ingrediente
pentru 1 Porție (1 Prăjitură)
prăjitura în ceașcă
1 ceașcă de iaurt de lapte integral
2 tije de rubarbă
1 ceașcă de unt moale
1 ceașcă de zahăr
3 ouă
2,5 cești de făină de grâu
1 ceașcă de alune măcinate
½ pachet de praf de copt
Opțional: firimituri pentru decor
Preparare
prăjiturii în ceașcă
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 170 de grade, căldură de sus și de jos, și ungeți forma de copt (26 cm diametru). Alternativ, puteți îndoi un șervețel de copt, să-l desfășurați din nou și să-l puneți în formă.
Pasul
Spălați acum rubarba și tăiați-o în bucăți de aproximativ 1 cm. Apoi, bateți untul cu zahărul cu un mixer de mână sau un robot de bucătărie până devine cremos, adăugând treptat cele trei ouă, până se combină bine. Amestecați făina cu alunele și praful de copt. Acum, încorporați iaurtul și amestecul de făină și alune alternativ în compoziția de ouă, până obțineți un aluat omogen. Aveți grijă să nu amestecați prea mult, altfel aluatul va deveni lipicios!
Pasul
Turnați acum aluatul prăjiturii în formă și neteziți-l. La final, distribuiți rubarba deasupra și coaceți timp de aproximativ 45 până la 50 de minute pe raftul din mijloc.
Pasul
Faceți acum testul cu scobitoarea: Înfigeți un bețișor de lemn în mijlocul prăjiturii pentru a verifica dacă mai rămâne aluat pe el. Dacă nu, prăjitura este gata. Dacă da, mai are nevoie de puțin timp în cuptor. Lăsați prăjitura să se răcească complet și decorați-o după preferințe. Creativitatea (inclusiv a micilor cofetar) nu cunoaște limite aici!