Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal
  1. Cuvântul cheie principal: cocos Alt text: Ilustrație cu nucă de cocos verde și nucă de cocos despicată

Capătul listei

Pas cu pas spre casa dvs.

Până când țineți produsul finit în mâini, acesta trece prin mai multe etape de producție.

Mai jos veți obține o perspectivă asupra producției produsului dvs. și veți face cunoștință cu persoanele implicate.

Kokoswasser Ernte

1. Cultivarea și recoltarea: diferite provincii din Sri Lanka

Nuca de cocos este fructul unui palmier care crește în țări tropicale precum Indonezia, Filipine, India, Sri Lanka și Brazilia și asigură un venit sigur pentru mulți oameni. În Sri Lanka, nucile de cocos sunt cultivate în principal în provinciile vestice și nord-vestice (cunoscute sub numele de „triunghiul nucilor de cocos”) și, într-o mai mică măsură, în provinciile nordice, sudice și centrale.

Un climat cald și umed reprezintă condițiile ideale pentru creșterea și fructificarea palmierului de nucă de cocos. Apa de nucă de cocos pentru apa de nucă de cocos dmBio provine de la cultivatorii de nucă de cocos din Sri Lanka care practică cultivarea organică controlată.

  1. Cocotierul, cunoscut sub numele de „copacul vieții”, este o parte esențială a vieții în Sri Lanka. Fiecare parte a copacului, de la rădăcini la scoarță, fructe, flori și frunze, este utilizată. Laptele și uleiul de nucă de cocos sunt ingrediente importante în bucătăria gustoasă din Sri Lanka, iar nuca de cocos este considerată alimentul de bază al țării.

  2. Cultivarea nucilor de cocos face parte din Sri Lanka din cele mai vechi timpuri. În prezent, aproximativ o zecime din terenurile agricole din Sri Lanka sunt folosite pentru cultivarea nucilor de cocos, care reprezintă al treilea cel mai mare export al țării. Sri Lanka, cunoscută și ca „Perla Oceanului Indian”, oferă condiții climatice ideale pentru cultivarea nucilor de cocos.

  3. Un palmier de nucă de cocos poate crește până la 24 de metri înălțime. Durează în medie 5-6 ani de la răsad până la primul fruct. Nuca de cocos se maturizează pe copac timp de 12 luni înainte de a putea fi recoltată. În timpul procesului de coacere, în interiorul nucii de cocos se formează apă răcoritoare, bogată în nutrienți și electroliți.

  4. Când fructul este gata de cules, nucile de cocos sunt recoltate cu bețe lungi sau de către alpiniști experimentați. O nucă de cocos conține aproximativ 100 ml de apă de nucă de cocos. Un copac de nucă de cocos produce în medie 40-45 de nuci de cocos pe an.

  5. După recoltare, coaja exterioară verde a nucii de cocos este îndepărtată în cadrul unui proces numit „decorticare”. O unealtă specială este utilizată pentru a îndepărta coaja de pe nucă prin aplicarea unei presiuni. Coaja îndepărtată este utilizată pentru a confecționa frânghii sau pentru a stoca umiditatea și substanțele nutritive pentru palmele de nucă de cocos prin îngroparea cojilor sub pământ și/sau stivuirea lor deasupra solului.

  6. Gunapala, în vârstă de 72 de ani, locuiește împreună cu soția sa, Gnanawathi, într-o gospodărie de șapte persoane în inima triunghiului nucilor de cocos din Sri Lanka. Este cultivator de nuci de cocos de mulți ani. În 2008, a obținut certificarea ecologică și a învățat cum să respecte standardele ecologice în fermele sale de nuci de cocos. Această certificare i-a oferit acces la piața produselor ecologice, unde vinde produse ecologice certificate.

  7. Imediat ce nucile de cocos sunt recoltate și decojite de fermieri precum Gunapala, acestea sunt încărcate și transportate la Mirigama pentru prelucrare ulterioară.

Capătul listei

Kokoswasser Verarbeitung

2. Procesare: Mirigama, Provincia de Vest, Sri Lanka

În orașul Mirigama din Triunghiul nucilor de cocos din provincia de vest a Sri Lankăi, apa de nucă de cocos colectată de la fermele ecologice de nuci de cocos din jur este prelucrată și ambalată pentru apa de nucă de cocos dmBio. Acest lucru asigură faptul că o mare parte din valoarea adăugată a apei de cocos dmBio rămâne în Sri Lanka și aduce beneficii comunităților din Sri Lanka.

  1. Imediat ce nucile de cocos ajung la uzina de prelucrare Mirigama, apa de cocos este extrasă, filtrată și pasteurizată. Apa de nucă de cocos este apoi supusă unui proces de încălzire ultra-înaltă, care o sterilizează și o conservă în câteva secunde.

  2. Apa de nucă de cocos este apoi ambalată în condiții de siguranță și igienă în Tetra Paks. Procesul de umplere are loc într-un ritm rapid - de exemplu, 9000 de unități de 330 ml de apă de cocos dmBio pot fi umplute pe oră.

  3. Controalele stricte de calitate asigură faptul că apa de cocos dmBio îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și siguranță, păstrându-și în același timp aroma.

  4. Apa de nucă de cocos dmBio finită este ambalată în cutii de carton și pregătită pentru expediere.

  5. Cutiile de carton sunt ambalate pe paleți pentru expediere. De îndată ce sunt încărcate pe paleți, acestea sunt stocate în depozit timp de cel puțin 72 de ore și sunt supuse unui control final al calității.

Capătul listei

Unser Herstellpartner & Lieferant

3. Partenerul nostru de producție și furnizor, Mirigama, Sri Lanka

dmBio lucrează cu una dintre cele mai vechi companii de prelucrare a nucilor de cocos din Sri Lanka. Producătorul este o afacere de familie fondată în 1920 în Giriulla, în inima triunghiului nucilor de cocos din Sri Lanka, și este condusă în prezent de a patra generație.

Producătorul nostru se angajează să sprijine comunitățile agricole locale. Fermieri precum Gunapala și mulți alții au fost instruiți și sprijiniți pe calea către certificarea ecologică.

Verteilzentrum dm

4. De la noi spre voi

De la centrele noastre de distribuție din Waghäusel, Weilerswist și Wustermark, apa de cocos dmBio se îmbarcă în ultima etapă a călătoriei sale către magazinele noastre dm. Odată ajunse acolo, acestea sunt așezate pe rafturi, unde le puteți găsi data viitoare când mergeți la cumpărături.

Produsul are această certificare: