Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Melci vegani cu vanilie și căpșuni

dm drogerie markt

12.12.2024

Vegane Vanille-Erdbeer-Schnecken

Gata în 75 min.

Timp de preparare: 60 min.

Timp de gătire/coacere: 15 min.

740 kcal / porție

Vegan

Desert

Ingrediente

pentru 4 Porții (8-12 Stück)

Pentru aluat:

  • 1 pliculeț de drojdie de panificație dmBio

  • ½ linguriță dmBio zahăr brut de trestie

  • 300 g făină integrală de grâu dmBio

  • 130 ml băutură de migdale dmBio

  • 40 g dmBio ulei virgin de nucă de cocos

  • 2 pliculețe dmBio zahăr vanilat bourbon

  • 1 vârf de cuțit de sare

Pentru umplutură:

  • 2 plicuri de pudră de budincă cu vanilie dmBio

  • 500 ml băutură de ovăz dmBio Barista

  • 2 plicuri de zahăr vanilat dmBio bourbon

  • 20 g amidon de porumb dmBio

  • 25 g dmBio felii de căpșuni liofilizate

  • 80 g fistic dmBio

Pentru decor:

  • 70 g zahăr pudră

  • dmBio suc de lămâie, după caz

Preparare

a melcilor vegani cu vanilie și căpșuni

  1. Primul pas

    Se pun ingredientele pentru aluat într-un bol și se amestecă pentru a forma un aluat. Se acoperă aluatul și se lasă să crească într-un loc cald timp de aprox. 1 oră.

  2. Pasul

    Pregătiți budinca cu băutura de ovăz Barista și zahăr vanilat conform recomandărilor de pe pachet. Amidonul se amestecă cu 1 lingură de apă rece și se încorporează în amestecul de budincă fierbinte. Se încorporează feliile de căpșuni. Se acoperă amestecul de budincă finit cu folie alimentară și se lasă deoparte.

  3. Pasul

    Frământați aluatul o dată și întindeți-l într-un dreptunghi pe o suprafață de lucru presărată cu făină.

  4. Pasul

    Întindeți amestecul de budincă deasupra.

  5. Pasul

    Scoateți cojile fisticului, tocați fisticul în bucăți mici și împrăștiați-l peste amestecul de budincă.

  6. Pasul

    Înfășurați aluatul din partea lungă. Tăiați cu grijă rulada de aluat în felii.

  7. Pasul

    Preîncălziți cuptorul la 180°C cuptor cu ventilator.

  8. Pasul

    Așezați feliile de aluat cu partea tăiată în jos pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să crească încă 15 minute, apoi se dau la cuptor pentru aprox. 10-15 minute, până devin aurii.

  9. Pasul

    Pentru decor, se amestecă zahărul pudră cu puțină zeamă de lămâie până se îngroașă. Se decorează melcii cu vanilie și căpșuni cu glazură și fistic tocat.