Melci vegani cu vanilie și căpșuni
dm drogerie markt
12.12.2024
Gata în 75 min.
Timp de preparare: 60 min.
•
Timp de gătire/coacere: 15 min.
740 kcal / porție
Vegan
•
Desert
Ingrediente
pentru 4 Porții (8-12 Stück)
Pentru aluat:
1 pliculeț de drojdie de panificație dmBio
½ linguriță dmBio zahăr brut de trestie
300 g făină integrală de grâu dmBio
130 ml băutură de migdale dmBio
40 g dmBio ulei virgin de nucă de cocos
2 pliculețe dmBio zahăr vanilat bourbon
1 vârf de cuțit de sare
Pentru umplutură:
2 plicuri de pudră de budincă cu vanilie dmBio
500 ml băutură de ovăz dmBio Barista
2 plicuri de zahăr vanilat dmBio bourbon
20 g amidon de porumb dmBio
25 g dmBio felii de căpșuni liofilizate
80 g fistic dmBio
Pentru decor:
70 g zahăr pudră
dmBio suc de lămâie, după caz
Preparare
a melcilor vegani cu vanilie și căpșuni
Primul pas
Se pun ingredientele pentru aluat într-un bol și se amestecă pentru a forma un aluat. Se acoperă aluatul și se lasă să crească într-un loc cald timp de aprox. 1 oră.
Pasul
Pregătiți budinca cu băutura de ovăz Barista și zahăr vanilat conform recomandărilor de pe pachet. Amidonul se amestecă cu 1 lingură de apă rece și se încorporează în amestecul de budincă fierbinte. Se încorporează feliile de căpșuni. Se acoperă amestecul de budincă finit cu folie alimentară și se lasă deoparte.
Pasul
Frământați aluatul o dată și întindeți-l într-un dreptunghi pe o suprafață de lucru presărată cu făină.
Pasul
Întindeți amestecul de budincă deasupra.
Pasul
Scoateți cojile fisticului, tocați fisticul în bucăți mici și împrăștiați-l peste amestecul de budincă.
Pasul
Înfășurați aluatul din partea lungă. Tăiați cu grijă rulada de aluat în felii.
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 180°C cuptor cu ventilator.
Pasul
Așezați feliile de aluat cu partea tăiată în jos pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Se lasă să crească încă 15 minute, apoi se dau la cuptor pentru aprox. 10-15 minute, până devin aurii.
Pasul
Pentru decor, se amestecă zahărul pudră cu puțină zeamă de lămâie până se îngroașă. Se decorează melcii cu vanilie și căpșuni cu glazură și fistic tocat.