Meniu de Crăciun cu 3 feluri de mâncare cu dmBio

Starter | Fel principal | Desert
Găsirea meniului de Crăciun potrivit pentru familia, prietenii și copiii dumneavoastră nu este întotdeauna atât de ușor. Vreți să gătiți ceva nou pentru Crăciunul din acest an? Am alcătuit un meniu grozav de Crăciun, de la antreu la felul principal.
Aperitiv: Sirnica din Bosnia și Herțegovina

dm drogerie markt
27.11.2024

Gata în 50 min.
Timp de preparare: 20 min.
•
Timp de gătire/coacere: 30 min.
450 kcal / porție
Starter
•
Crăciun
•
Rețete de sezon
•
Vegan
•
Vegetarian
Ingrediente
pentru 8 Porții (8)
Pentru umplutură
400 g feta
150 g iaurt cremă
3 ouă
sare și piper
Pentru patiserie
500 g pastă pufoasă gata preparată
puțin ulei pentru acoperire
puțină făină integrală de grâu dmBio
dmBio semințe de susan fără coajă
Preparare
a starterului Sirnica
Pasul
Se amestecă ingredientele pentru umplutură și se condimentează cu sare și piper. Se lasă deoparte.
Pasul
Întindeți o cârpă curată și pudrați-o cu făină.
Pasul
Așezați foitajul pe pânză și întindeți-l cu grijă până când este aproape transparent. Continuă să ungi suprafața cu puțin ulei.
Pasul
Întindeți uniform umplutura de brânză peste foitaj.
Pasul
Înfășurați aluatul folosind pânza. Sfat: Ridicați o parte a pânzei pentru a o înfășura mai ușor. Asigurați-vă că rulați doar puțin aluatul (aproximativ 2-3 ture).
Pasul
Tăiați rulada pe lungime și formați o altă ruladă din aluatul rămas. Formați cele două rulouri într-un melc și așezați-le pe o tavă de copt unsă.
Pasul
Ungeți rulourile de foitaj cu un amestec de ulei și apă și presărați-le cu câteva semințe de susan.
Pasul
Coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius timp de 30 de minute. Reduceți ușor temperatura spre sfârșitul timpului de coacere pentru a preveni arderea plăcintelor.
Fel principal: Sfeclă hirsotto cu cremă de brânză de capră
dm drogerie markt
27.11.2024
Gata în 60 min.
Timp de preparare: 20 min.
•
Timp de gătire/coacere: 40 min.
600 kcal / porție
Fel principal
•
Vegetarian
•
Rapid și simplu
•
Fără gluten
•
Rețete de sezon
•
Vegan
Ingrediente
pentru 4 Porții (4)
für das Rote Rüben-Hirsotto mit Ziegenfrischkäse
ca. 700-900 ml dmBio-Gemüsesuppe
apă
1 ceapă
1 lingură ulei de măsline extravirgin dmBio
2 linguri de unt
1 lingură ulei de măsline extravirgin dmBio
aprox. 200 g mei dmBio
aprox. 50 ml vin alb
aprox. 50-100 ml suc de sfeclă dmBio
1 frunză de dafin
¼ buchet de cimbru proaspăt
1 măr acru
2 sfeclă roșie fiartă
20 g unt
2 lingurițe de zahăr brut din trestie dmBio
1 linguriță dmBio Aceto Balsamico di Modena IGP
sare și piper
30 g brânză parmezan
150 g brânză proaspătă de capră
Preparare
a sfeclei hirsotto cu cremă de brânză de capră
Pasul
Se taie ceapa mărunt. Se rumenește cubulețe într-un amestec din puțin ulei de măsline și 1-2 linguri de unt până devine translucidă.
Pasul
Se adaugă mei și, de asemenea, se sotează scurt până devine translucid.
Pasul
Deglați amestecul cu vin alb și suc de sfeclă roșie. Se adaugă foaia de dafin și frunzele de cimbru. Se fierbe timp de aproximativ 1-2 minute, până când lichidul aproape a fiert.
Pasul
Se adaugă bulionul de legume la amestec, amestecând de mai multe ori.
Pasul
După 25 de minute, adăugați sfecla tăiată cubulețe la mei și turnați din nou restul de bulion de legume. Fierbeți la foc mic încă 10 minute.
Pasul
Se decojește mărul și se taie în optmi. Se încălzesc 20 g unt și se rumenesc feliile de măr.
Pasul
Se adaugă zahărul și se lasă să se caramelizeze ușor. După alte 5 minute, se degresează cu aproximativ 50 ml apă, se lasă să fiarbă și se adaugă oțetul balsamic.
Pasul
Se sărează ușor feliile de măr. Se rade parmezanul. Se amestecă restul de unt și parmezan în risotto. Se adaugă jumătate din brânza proaspătă de capră și se amestecă.
Pasul
Se condimentează risotto-ul cu sare și piper și se servește cu restul de brânză proaspătă de capră și felii de măr.
Desert: Tort de Crăciun Štedrák
dm drogerie markt
27.11.2024
Gata în 60 min.
Timp de preparare: 30 min.
•
Timp de gătire/coacere: 30 min.
500 kcal / porție
Rețete de sezon
•
Vegan
•
Vegetarian
•
Crăciun
•
Desert
Ingrediente
pentru 12 Porții (12)
pentru biscuiți
35 g unt
175 g făină de spelt dmBio tip 630
70 g zahăr integral din trestie dmBio
1 coajă de lămâie
1 linguriță dmBio vanilie bourbon măcinată
1 ou
Pentru chipsuri
100 g zahăr integral din trestie dmBio
1 lingură de miere de flori dmBio
30 g semințe de in dmBio
30 g miez de nucă de Brazilia dmBio
30 g miez de nucă dmBio
30 g dmBio migdale
Pentru crema de brânză
100 g cremă de brânză
200 ml smântână bătută
50 g zahăr integral din trestie dmBio
1 coajă de lămâie
Pentru umplutura cu semințe de mac
50 ml frișcă
100 g semințe de mac măcinate
25 g zahăr integral din trestie dmBio
1 vârf de scorțișoară
Pentru umplutura de nuci
50 ml frișcă
100 g miez de nucă măcinat dmBio
25 g zahăr integral din trestie dmBio
½ pct. dmBio zahăr vanilat Bourbon
1 vârf de cuțit de scorțișoară
Pentru crema de curmale
100 g curmale fără sâmburi dmBio
50 g zahăr integral din trestie dmBio
100 ml apă
100 g unt
Preparare
a prăjiturii de Crăciun Štedrák
Pasul: Biscuiți
Se amestecă ingredientele pentru biscuiți până se obține un aluat fin, se învelește în folie alimentară și se lasă să se odihnească în frigider timp de 30-40 de minute. Se frământă din nou aluatul răcit și se întinde la o grosime de aprox. ½ cm. Se decupează biscuiți rotunzi. Coaceți biscuiții în cuptorul cu ventilator la 180 de grade timp de aprox. 6 minute. Pentru chipsurile din semințe de in, zahărul se caramelizează într-o tigaie până devine auriu. Se amestecă mierea, semințele de in și nucile tocate cu zahărul caramelizat. Se pune amestecul pe o placă de tăiat unsă cu ulei, se întinde cât este încă cald și se taie biscuiți rotunzi. Se lasă să se întărească.
Pasul: Umplutura din semințe de mac sau nuci
Pentru umplutura din semințe de mac sau nuci, se aduce frișca la fierbere și se amestecă cu restul ingredientelor pentru a forma un amestec ferm.
Pasul: Crema de brânză
Pentru crema de brânză, amestecați crema de brânză cu zahărul și coaja de lămâie. Bateți frișca până devine fermă și încorporați-o în amestecul de brânză.
Pasul: Cremă de curmale
Pentru crema de curmale, caramelizați zahărul într-o tigaie până devine auriu. Adăugați apoi apa și curmalele și fierbeți. Se pasează fin curmalele moi și se amestecă cu untul răcit. În centrul fiecărui biscuit se așază crema de curmale, umplutura de nuci și semințe de mac și, în final, crema de caș. Peste crema de brânză se pune apoi un chips de semințe de in.