Mousse de ciocolată cu condimente pentru turtă dulce și topping de năut

dm drogerie markt
19.11.2025

Gata în 100 min.
Timp de preparare: 20 min.
•
Timp de gătire/coacere: 80 min.
660 kcal / porție
Crăciun
•
Desert
Ingrediente
pentru 4 Porții (4 castron)
Pentru mousse-ul de ciocolată
300 g ciocolată amăruie dmBio, 70% cacao
100 ml suc proaspăt de portocale
275 g cremă de caju dmBio, alternativă la crema de brânză
1 lingură de condimente pentru turtă dulce
1 linguriță de coajă de portocală rasă
Apă de la năut
Pentru topping-ul de năut
1 lingură de scorțișoară pudră dmBio
220 g năut
Preparare
Pentru mousse-ul de ciocolată
Topiți ciocolata
Topiți ciocolata pe baie de aburi. Încălziți sucul de portocale într-o oală. Apoi, încorporați-l în ciocolată.
Preparați crema de ciocolată
Încorporați crema de caju împreună cu condimentele pentru turtă dulce și cojile de portocală în amestecul de ciocolată. Scurgeți năutul, colectați apa în care a fiert și puneți năutul deoparte. Bateți spumă apa colectată de la năut și apoi încorporați-o ușor în crema de ciocolată. Turnați crema de ciocolată în pahare mici și lăsați la răcit pentru aproximativ 1 oră.
Pentru topping-ul de năut
Preparați topping-ul
Preîncălziți cuptorul la 180 °C. Într-un bol, amestecați năutul cu scorțișoara pudră. Apoi, așezați-l pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și prăjiți-l la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. La final, așezați topping-ul peste mousse-ul de ciocolată.