Musli și granola
Musli și granola pentru un început de zi cât mai sănătos
Preferați să vă bucurați de un musli sau de cereale la micul dejun? Atunci ați ajuns la locul potrivit! Pentru un mic dejun variat, vă oferim în magazinul online dm, o mulțime de tipuri de musli, cereale și granola din ingrediente organice. Pe lângă ingredientele de bază, cum ar fi fulgii de ovăz, fulgii de porumb, spelta expandată, grâul sau amarantul, veți găsi și musli gata preparat cu fructe sau nuci, respectiv terci pentru micul dejun. Așadar, fie că doriți să vă pregătiți propriul musli din fulgi de ovăz, speltă și alte ingrediente, și să îl savurați cu fructe proaspete și nuci, fie că preferați să folosiți un musli gata preparat, pe toate le veți găsi în magazinul online dm.
Pentru cunoscători, în magazinul online dm există și musli crocant prăjit, iar pentru a completa musli-ul, veți găsi, de asemenea, multe fructe uscate și diverse tipuri de nuci. Dacă suferiți de intoleranță la gluten vă oferim, bineînțeles, și musli fără gluten.
Musli – o capcană dulce?
Deși musli-ul este o opțiune sănătoasă pentru micul dejun datorită fibrelor și nutrienților pe care îi conține, din păcate, conținutul de zahăr poate fi foarte ridicat, în special în cazul musli-urilor gata preparate, adică produse industriale. Prin urmare, este recomandat să folosiți produse ecologice și să citiți ingredientele înainte de a le cumpăra. Cu toate acestea, este foarte sănătos să vă preparați propriul musli, de exemplu, cu o selecție de fulgi de cereale, fructe proaspete sau fructe uscate și nuci.
Ce este granola?
Granola nu este același lucru cu musli? Cel puțin așa pare la prima vedere. Dar, granola merge un pas mai departe și este o combinație dintre musli cu nuci și fructe uscate, stafide etc., iar aceasta este îndulcită cu sirop de arțar sau miere și coaptă în cuptor. Granola este, prin urmare, foarte ușor de preparat și puteți combina o mare varietate de ingrediente pentru a se potrivi gustului dumneavoastră.
De ce terciul de cereale de la micul dejun nu este un simplu terci de ovăz clasic
Musli-ul și terciul (porridge) diferă unul de celălalt prin faptul că în cazul musli-ului, fulgii de cereale sunt doar înmuiați în lapte, apă sau alt lichid, în timp ce în cazul porridge-ului sunt gătiți. Musli-ul este, așadar, alternativa raw (crudă) la fulgii de ovăz, dar ambele sunt făcute din cereale - ceea ce nu înseamnă altceva decât fulgi de ovăz sau cereale pentru micul dejun, gătite diferit. Porridge-ul pentru micul dejun se prepară de obicei cu o cantitate dublă de lichid și se lasă să se umfle timp de câteva minute. Cantitatea potrivită de lichid este o chestiune de gust, depinde dacă doriți un terci mai cremos sau unul mai lichid.