Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Prăjitură vegană cu cremă de lapte

dm drogerie markt

10.12.2024

Veganer Milchcreme-Snack

Gata în 40 min.

Timp de preparare: 30 min.

Timp de gătire/coacere: 10 min.

270 kcal / porție

Desert

Vegan

Vegetarian

Crăciun

Ingrediente

pentru 14 Porții (14 Stück)

Pentru aluat:

  • 80 g ciocolată neagră fină dmBio

  • 3 linguri dmBio ulei virgin de nucă de cocos

  • 250 ml dmBio băutură naturală de soia

  • 1 lingură de oțet de orez dmBio

  • 50 ml dmBio ulei de floarea soarelui

  • 200 g făină de grâu dmBio tip 550

  • 80 g dmBio zahăr brut din trestie

  • 4 linguri dmBio cacao, cu conținut scăzut de grăsimi

  • 4 lingurițe făină de porumb dmBio

  • 2 lingurițe dmBio praf de copt

Pentru cremă:

  • 3 linguri de pudră de budincă cu vanilie dmBio

  • 250 ml băutură de soia naturală dmBio

  • 1 plic agent gelifiant vegan dmBio

  • 100 ml dmBio cremă de gătit din soia

  • 2 linguri dmBio suc de lămâie

  • 70 g dmBio zahăr brut din trestie

  • 400 g dmBio cremă de caju (cremă alternativă de brânză)

Preparare

a prăjiturii cu cremă de lapte vegană

  1. Primul pas

    Se topește ciocolata cu uleiul de nucă de cocos la bain-marie.

  2. Pasul

    Se amestecă băutura de soia, oțetul de orez și uleiul. Amestecați făina, zahărul brut de trestie, pudra de cacao, amidonul și praful de copt și bateți până obțineți un aluat cremos.

  3. Pasul

    Preîncălziți cuptorul la 175 °C cuptor cu ventilator.

  4. Pasul

    Se toarnă aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (27 x 40 cm) și se nivelează. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 8-10 minute.

  5. Pasul

    Pentru cremă, se amestecă pudra de cremă cu 50 ml băutură de soia.

  6. Pasul

    Se încălzește băutura de soia rămasă și se adaugă pudra de cremă amestecată. Se aduce la fierbere pentru scurt timp.

  7. Pasul

    Pregătiți gelifiantul cu crema de gătit conform recomandărilor de pe ambalaj și amestecați în budincă. Apoi se ia de pe foc. Se amestecă cu sucul de lămâie, zahărul brut din trestie și crema de caju.

  8. Pasul

    Tăiați aluatul copt în două și întindeți crema pe prima jumătate. Așezați cealaltă jumătate deasupra și dați la congelator timp de aprox. 20 de minute. Apoi se taie în bucăți. Dacă doriți ca prăjitura cu cremă de lapte vegan să fie puțin mai plată, folosiți o tavă de copt mai mare.

Categorii de produse potrivite