Prăjitură vegană cu cremă de lapte

dm drogerie markt
10.12.2024

Gata în 40 min.
Timp de preparare: 30 min.
•
Timp de gătire/coacere: 10 min.
270 kcal / porție
Desert
•
Vegan
•
Vegetarian
•
Crăciun
Ingrediente
pentru 14 Porții (14 Stück)
Pentru aluat:
80 g ciocolată neagră fină dmBio
3 linguri dmBio ulei virgin de nucă de cocos
250 ml dmBio băutură naturală de soia
1 lingură de oțet de orez dmBio
50 ml dmBio ulei de floarea soarelui
200 g făină de grâu dmBio tip 550
80 g dmBio zahăr brut din trestie
4 linguri dmBio cacao, cu conținut scăzut de grăsimi
4 lingurițe făină de porumb dmBio
2 lingurițe dmBio praf de copt
Pentru cremă:
3 linguri de pudră de budincă cu vanilie dmBio
250 ml băutură de soia naturală dmBio
1 plic agent gelifiant vegan dmBio
100 ml dmBio cremă de gătit din soia
2 linguri dmBio suc de lămâie
70 g dmBio zahăr brut din trestie
400 g dmBio cremă de caju (cremă alternativă de brânză)
Preparare
a prăjiturii cu cremă de lapte vegană
Primul pas
Se topește ciocolata cu uleiul de nucă de cocos la bain-marie.
Pasul
Se amestecă băutura de soia, oțetul de orez și uleiul. Amestecați făina, zahărul brut de trestie, pudra de cacao, amidonul și praful de copt și bateți până obțineți un aluat cremos.
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 175 °C cuptor cu ventilator.
Pasul
Se toarnă aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (27 x 40 cm) și se nivelează. Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 8-10 minute.
Pasul
Pentru cremă, se amestecă pudra de cremă cu 50 ml băutură de soia.
Pasul
Se încălzește băutura de soia rămasă și se adaugă pudra de cremă amestecată. Se aduce la fierbere pentru scurt timp.
Pasul
Pregătiți gelifiantul cu crema de gătit conform recomandărilor de pe ambalaj și amestecați în budincă. Apoi se ia de pe foc. Se amestecă cu sucul de lămâie, zahărul brut din trestie și crema de caju.
Pasul
Tăiați aluatul copt în două și întindeți crema pe prima jumătate. Așezați cealaltă jumătate deasupra și dați la congelator timp de aprox. 20 de minute. Apoi se taie în bucăți. Dacă doriți ca prăjitura cu cremă de lapte vegan să fie puțin mai plată, folosiți o tavă de copt mai mare.