Rețetă vegană de turtă dulce cu ciocolată și migdale

dm drogerie markt
09.12.2025

Gata în 35 min.
Timp de preparare: 20 min.
•
Timp de gătire/coacere: 15 min.
100 kcal / porție
Vegan
•
Crăciun
Ingrediente
pentru 40 Porții (40 parte)
Pentru aluat
150 g făină de grâu dmBio
150 g migdale măcinate dmBio
10 g condimente pentru turtă dulce
1 linguriță coajă de portocală rasă dmBio
1 lingură fulgi de cacao dmBio, măcinați (sau pudră de cacao)
120 g zahăr brut din trestie de zahăr dmBio
2 linguri ulei de rapiță dmBio
2 linguri sirop de agave dmBio
80 ml băutură naturală din soia dmBio
Pentru decor
250 g ciocolată amăruie fină dmBio, 70 % cacao
3 linguri ulei de cocos dmBio
80 g sâmburi de migdale dmBio, decojiți
Preparare
Pentru aluat
Pregătirea aluatului de turtă dulce
Pentru aluat, amestecați cu o zi înainte făina, migdalele, condimentele pentru turtă dulce, coaja de portocală, fulgii de cacao măcinați și zahărul. La final, amestecați cu uleiul de rapiță, siropul de agave și băutura din soia. Lăsați aluatul de turtă dulce acoperit la frigider peste noapte.
Coacerea turtei dulci
Preîncălziți cuptorul la 180 °C cu ventilație. Întindeți aluatul de turtă dulce pe o suprafață de lucru presărată cu făină, decupați forme de Crăciun cu ajutorul formelor pentru fursecuri. Așezați turta dulce pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptor pentru aproximativ 10-15 minute.
Pentru decor
Pregătirea glazurii de ciocolată
Topiți ciocolata cu uleiul de cocos la aburi.
Garnisirea turtei dulci
Treceți turta dulce răcită prin ciocolată. Lăsați-o să se scurgă pe un grătar de bucătărie și garnisiți cu sâmburii de migdale.