Tiramisu vegan cu mere coapte și turtă dulce
dm drogerie markt
19.11.2025
Gata în 55 min.
Timp de preparare: 30 min.
•
Timp de gătire/coacere: 25 min.
550 kcal / porție
Desert
•
Vegan
•
Crăciun
•
Fără lactoză
•
Vegetarian
•
Italian
Ingrediente
pentru 4 Porții (4 borcane)
pentru tiramisu vegan
750 g mere acre
3 linguri sirop de agave dmBio
½ linguriță dmBio vanilie Bourbon măcinată
3 lingurițe dmBio merișoare uscate (cranberry)
640 g iaurt vegetal dmBio natural
1 linguriță dmBio scorțișoară
275 g turtă dulce Elisen vegană dmBio
100 ml cafea dmBio preparată și răcită
1 lingură dmBio cacao slab decafeinizată
Preparare
tiramisu vegan
Pasul
Pentru compotul de mere coapte, curățați merele, tăiați-le în sferturi, scoateți sâmburii și tăiați-le în bucăți mari. Puneți-le într-un vas termorezistent. Adăugați 150 ml apă, 2 linguri sirop de agave și ¼ linguriță vanilie Bourbon. Coaceți la cuptor aproximativ 25 de minute până când merele se rumenesc ușor, apoi adăugați merișoarele și amestecați. Scoateți compotul și lăsați-l să se răcească.
Pasul
Între timp, amestecați iaurtul de cocos cu 1 lingură sirop de agave, ¼ linguriță vanilie și scorțișoară. Rupeți turta dulce în bucăți mici.
Pasul
Așezați alternativ compotul de mere coapte, crema de iaurt și turta dulce în borcane, stropind turta dulce cu puțină cafea. Ultimul strat trebuie să fie crema de iaurt. Presărați cacao deasupra.