Tort de Ziua Îndrăgostiților de care să te îndrăgostești
dm drogerie markt
28.01.2025
Gata în 105 min.
Ingrediente
Aluat pentru o formă de tort cu diametrul de 22 cm
6 ouă
1 vârf de cuțit de sare
250 g zahăr din flori de nucă de cocos dmBio
100 g unt, la temperatura camerei
400 g migdale dmBio
60 g cacao dmBio
100 ml dmBio băututră naturală de migdale
100 ml suc de sfeclă dmBio
1 linguriță praf de copt dmBio cu cremă de tartru pură
1 plic dmBio zahăr vanilat Bourbon
Crema de unt cu vanilie pentru tortul de Ziua Îndrăgostiților:
175 g unt, la temperatura camerei
260 g zahăr pudră, cernut
120 g cremă de brânză, la temperatura camerei
1 plic dmBio zahăr vanilat Bourbon
Alte ingrediente pentru rețeta de tort de ciocolată:
Hârtie de copt
100 g ciocolată neagră fină dmBio 70 % cacao
Forme pentru tort – 4 buc.
Pudră de sfeclă roșie
Trandafiri și petale de trandafiri pentru decorare
Preparare
a tortului de ciocolată fără gluten
Preîncălziți cuptorul la 175 °C cu ventilație. Se unge formele de tort cu unt și se lasă deoparte. Se separă ouăle și se bat albușurile cu un vârf de cuțit de sare.
Se amestecă zahărul din flori de nucă de cocos, gălbenușurile și untul într-un bol. Se macină migdalele într-un robot de bucătărie și se amestecă împreună cu cacaua. Se încorporează treptat băutura de migdale și sucul de sfeclă roșie.
Se adaugă praful de copt și zahărul vanilat și se amestecă totul bine. Acum încorporați ușor albușurile cu un tel.
Se toarnă amestecul în formele unse în patru reprize și se coace pe raftul din mijloc al cuptorului preîncălzit timp de aproximativ 15-17 minute.
Lăsați formele de tort să se răcească și, între timp, topiți ciocolata pentru decor la bain-marie. Cu o lingură, o pungă sau un băț de lemn, se formează diferite modele de ciocolată lichidă pe o foaie de hârtie de copt - se lasă la rece.
Pentru crema de unt cu vanilie, se amestecă toate ingredientele cu un mixer manual timp de aproximativ 5 minute, până se formează o cremă albă și pufoasă.
Se folosesc trei din cele patru baze de patiserie pentru tort (a patra bază poate fi savurată în avans) și se așază pe o farfurie de tort potrivită. Se întinde aproximativ o treime din crema de unt pe baza de tort de jos folosind o pungă de patiserie, se presează a doua bază de tort deasupra și se întinde crema de unt peste ea. Așezați cea de-a treia bază de patiserie deasupra și folosiți crema de unt rămasă pentru stratul superior și pentru laterale și neteziți. Se dă prăjitura la rece și se decorează cu grilajul de ciocolată și pudra de sfeclă înainte de servire.
Eva Fischer de la foodtastic.at
Blogul Eva's foodtastic.at
„Nutriția nu înseamnă doar să mănânci și să bei. Pentru mine, înseamnă cel mai minunat, vital lucru. Mă inspiră, mă hrănește, mă încălzește și mă aduce mai aproape de cei dragi. Pentru că ce este mai sociabil decât mâncarea?”
Produse care se potrivesc cu articolul
Capătul listei