Povești la linguriță: ce tipuri de cereale sunt permise în terciul de bebeluși?
Cerealele - în special cele integrale - oferă fibre importante pentru o digestie bună, sunt bogate în minerale și proteine și, datorită vitaminei B, ajută la dezvoltarea sistemului nervos și a creierului. Așadar, cerealele sunt ideale pentru dezvoltarea armonioasă a bebelușului.

dm drogerie markt
Durata lecturii 5 min.
•
09.08.2022

Aceste cereale sunt cele mai potrivite pentru micuțul tău drag.
Cereale pentru toate gusturile
Morcovi, păstârnac, dovleac, cartofi și, în pasul următor, puțină carne: aceasta este mâncarea în primul nivel de diversificare. În funcție de vârsta bebelușului, puteți trece la pașii următori, începând de la vârsta de 6 luni.
Din acest moment, experții recomandă să adăugați puține cereale în meniul micilor gurmanzi. Mai întâi, în cantități foarte mici, astfel încât să poată fi recunoscută o posibilă intoleranță la gluten. Următoarele cereale sunt foarte potrivite pentru terciul bebelușilor, iar tipul cu care începeți este o chestiune de alegere personală.
Mei
Meiul fără gluten este bogat în minerale și oligoelemente. Conține cantități mari de magneziu, calciu, fier și silice - toate esențiale pentru dezvoltarea oaselor și a țesutului conjunctiv.
Rețetă: Măr și terci de mei
- 100 de grame de sos de mere de casă, din comerț (fără zahăr) sau ambalat la borcan
- 20 de grame de fulgi de mei
- 100 de ml de apă
- Opțional puțin ulei alimentar complementar
Aduceți fulgii de mei la punctul de fierbere în apă și apoi, lăsați compoziția să fiarbă încă 2 minute, pentru a deveni cât mai moale și mai fină. Amestecați cu sosul de mere și uleiul alimentar complementar - și bucurați-vă de preparat la temperatura potrivită.
Orez
Orezul conține mult amidon, dar și puțină grăsime și proteine și nu conține gluten. Orezul, ca cereală integrală, este o variantă foarte hrănitoare. Acesta oferă o cantitate mare de vitamina B, precum și carbohidrați de înaltă calitate și, prin urmare, multă energie.
Rețetă: Terci de dovleac și orez
- 100 de grame de dovleac Hokkaido sau un borcan de dovleac pentru copii
- 50 de grame de cartofi
- 50 de ml de apă
- 10 grame de fulgi de orez
- 30 ml de suc de mere, fără zahăr adăugat
- Puțin ulei alimentar complementar
Tăiați cartofii și dovleacul în bucăți mici și gătiți-i prin fierbere în apă. Apoi, adăugați fulgii de orez și aduceți compoziția la temperatura de fierbere pentru un timp scurt. Adăugați sucul de mere și uleiul complementar, iar piureul va fi gata!
Ovăz
Ovăzul este ușor de digerat pentru bebeluși și, prin urmare, este adesea prima alegere din meniul de terci. În plus, boabele de ovăz conțin mult fier, care stimulează formarea globulelor roșii.
Rețetă: Terci de ovăz cu lapte
- 200 ml de lapte integral sau lapte pentru sugari (în funcție de vârsta copilului)
- 20 de grame de ovăz
- 100 de grame de piure de fructe de casă sau piure ambalat în borcănel de fructe
- Puțin ulei alimentar complementar
Aduceți fulgii de ovăz la punctul de fierbere cu laptele (dacă se folosește lapte pentru bebeluși, se fierbe separat apa și apoi se adaugă lapte praf) și se lasă să se umfle puțin. Apoi adăugați piureul de fructe de casă sau cel ambalat și lăsați-l să se răcească la temperatura potrivită.
Grâu de spelță
Fulgii de grâu spelțat au un gust ce ne duce cu gândul la nuci și sunt foarte bine acceptați de bebeluși. Un alt plus: grâul de spelță conține mai multe minerale și vitamine decât grâul obișnuit.
Rețetă: Terci de grâu spelțat și avocado
- 20 de grame de fulgi din grâu de spelță
- 100 de ml de apă
- 1 avocado copt
- Puțin ulei alimentar complementar
- Putin suc de mere fără adaos de zahăr
Fierbeți fulgii de grâu în apă și lăsați-i să se umfle puțin. Zdrobiți avocado fin cu ajutorul unei furculițe și adăugați-l în fulgi, împreună cu uleiul complementar. Se toarnă suc de mere până se obține consistența dorită.
Grâu
Grâul poate fi adăugat în terciul pentru copii sub formă de griș de grâu, tărâțe de grâu sau paste făinoase din griș de grâu dur. Gustul grâului este destul de neutru. Conține mai puține substanțe nutritive decât cel de spelțat, meiul sau ovăzul, de exemplu.
Rețetă-Pont: Paste cu terci de carne
- 100 de grame de morcovi
- 30 de grame de carne de vită slabă
- 50 de grame de paste integrale din grâu fierte
- Puțin ulei alimentar complementar
- Apă
Se prăjește ușor carnea tocată în puțin ulei, se toarnă puțină apă și se adaugă morcovii decojiți și tocați. Lăsați la foc mic, astfel încât ingredientele să se gătească împreună. Adăugați pastele gătite și lăsați să mai fiarbă puțin. Lăsați preparatul la răcit. Turnați apă, până când preparatul ajunge la consistența dorită.