Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Burger oriental cu chiftea vegană

dm drogerie markt

09.12.2024

Gata în 45 min.

Vegan

Fel principal

Oriental

Ingrediente

pentru 6 Porții (0)

pentru chiflele de burger

  • 330 ml băutură de caju dmBio

  • 7 linguri de ulei de prăjit dmBio

  • 2 linguri de zahăr brut din trestie dmBio

  • sare

  • 1 plic de drojdie de panificație dmBio

  • 450 g făină de spelta dmBio tip 630

  • 0,1 g șofran măcinat

  • 3 linguri dmBio cremă de gătit din ovăz

  • 2 linguri dmBio semințe de susan fără coajă

  • 1 lingură dmBio semințe de cânepă decojite

pentru sosul de burger

  • 170 ml dmBio băutură de caju

  • 2 linguri dmBio fulgi de drojdie

  • 1 lingură dmBio condimento bianco

  • 12 g făină de porumb dmBio

  • dmBio piper negru, măcinat

  • 1 vârf de cuțit dmBio curry ușor

Pentru burgerul oriental

  • 2 dovlecei

  • 5 linguri dmBio ulei de prăjit

  • 2 roșii

  • câte 6 frunze de salată radicchio și andive

  • 280 g (2 borcane) dmBio oriental spread linte roșie legume și chimen negru

  • 6 burgeri dmBio Make It Vegan

Preparare

a burgerului oriental

  1. Pasul

    Se bat împreună 330 ml băutură de caju călduță, 2 linguri ulei de prăjit, zahăr brut de trestie cu sare și drojdie. Se amestecă făina și șofranul și se frământă în amestecul de băutură de caju (dacă aluatul este prea moale, se mai adaugă puțină făină).

  2. Pasul

    Se acoperă aluatul și se lasă să crească într-un loc cald timp de cel puțin 30 de minute. Se întinde aluatul la o grosime de aprox. 2,5 cm și se decupează 6 cercuri (aprox. 8 cm). Se așază cercurile de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se ung cu cremă de caju.

  3. Pasul

    Se presară cu semințe de susan și cânepă și se lasă la crescut pentru încă 20 de minute.

  4. Pasul

    Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C căldură de sus/jos timp de aprox. 20 de minute până devin aurii.

  5. Pasul

    Se macină piperul. Se aduce la fierbere băutura de caju rămasă (170 ml) cu fulgii de drojdie, 1 lingură de oțet, puțin curry, sare și piper. Se bate făina de porumb cu 2 linguri de apă și se îngroașă lichidul. Se reduce la o consistență cremoasă în timp ce se amestecă.

  6. Pasul

    Se curăță dovleceii și se taie felii. Prăjiți feliile de dovlecel în 2 linguri de ulei de prăjit până devin aurii. Se condimentează cu sare și piper. Roșiile se spală și se taie felii. Se spală și se usucă frunzele de radicchio și endive.

  7. Pasul

    Prăjiți burgerii Make It Vegan într-o tigaie în uleiul de prăjire rămasă timp de aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte. Desfaceți chiflele de burger și acoperiți partea inferioară cu untura de linte și frunze de salată. Se întinde deasupra burgerul Make It Vegan, sosul pentru burger, feliile de dovlecel și de roșii și se fixează partea de sus a chiflei cu o țepușă.