Empanadas vegane

dm drogerie markt
21.04.2023

Ingrediente
600 g de făină dmBio
4 linguri de zahăr
1 linguriță de sare
1 linguriță de praf de copt dmBio
200 g margarină
60 ml lapte de orez dmBio
30 g praz
40 g piper verde
150 g cartofi
50 g fulgi de soia dmBio
100 ml apă caldă
ulei de măsline dmBio
½ linguriță de chimion
1 ½ linguriță de pudră de ardei
Puțin chimen
1 linguriță de praf de usturoi
1 ½ linguriță de sare
Un borcan de sos de roșii dmBio
½ litru ulei de floarea-soarelui dmBio
Preparare
Pregătirea aluatului
Amestecați într-un castron 600 g de făină dmBio, 4 linguri de zahăr, 1 linguriță de sare și 1 linguriță mare de praf de copt dmBio.
Adăugați 200 g de margarină la amestec și frământați toate ingredientele cu mâinile.
Adăugați 60 ml de lapte de orez dmBio.
Frământați până când se formează un amestec ferm.
Înfășurați aluatul în folie alimentară și dați-l la rece în frigider.
Pregătirea umpluturii
Se taie 30 g de praz și 40 g de ardei verde în bucăți mici. Se curăță 150 g de cartofi și se taie în bucăți mici.
Puneți 50 g de fulgi de soia dmBio într-un castron și turnați 100 ml de apă fierbinte.
Prăjiți bucățile de praz și piper în ulei de măsline dmBio.
Adăugați bucățile de cartofi.
Adăugați peste legume ½ linguriță chimion, fulgi de soia dmBio înmuiați, 1 ½ linguriță de pudră de ardei, puțin chimen, 1 linguriță de praf de usturoi, 1 ½ linguriță de sare, 1 lingură de sos de roșii dmBio și 2 linguri de apă fierbinte.
Se amestecă totul.
Puneți amestecul în farfurii.
Umplerea aluatului și coacerea preparatului (empanada)
Scoateți aluatul din frigider.
Presărați suprafața de lucru cu puțină făină de grâu dmBio.
Luați o parte din aluat și formați un mic cerc cu degetele.
Puneți umplutura în centrul cercului.
Închideți empanada și presați marginea cu o furculiță.
Se repetă atât timp cât este suficient aluat și umplutură.
Încălziți ½ l de ulei de floarea-soarelui dmBio și prăjiți empanadas în el.
Scoateți empanadas din ulei și puneți-le pe hârtie de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Presărați empanadas terminate cu paprika dmBio, după preferință.
Serviți cu sosul de roșii dmBio rămas.