Lapte și produse alternative la lapte
Lapte și înlocuitori de lapte pentru băut, gătit și copt
Pe lângă laptele brut, vă oferim în magazinul online dm și produse care înlocuiesc laptele, de exemplu, diferite băuturi naturale din orez, soia, ovăz sau migdale. Vă invităm să descoperiți selecția de produse din soia în diferite arome de la dmBio sau Alpro. Fie că urmați o dietă vegană, fie că sunteți în căutarea unor alternative din cauza unei intoleranțe la lactoză sau pur și simplu aveți o afinitate pentru băuturile aromate, precum laptele de migdale - veți găsi ceea ce căutați în magazinul online dm. Produsele noastre pot fi folosite nu numai ca înlocuitor al laptelui în cafea sau ceai, ci sunt potrivite și pentru gătit și copt. Băuturile de ovăz, în special, sunt foarte populare printre localurile tip barista, deoarece sunt, de asemenea, foarte potrivite pentru creațiile deosebite cu spumă de cafea.
Avantajele înlocuitorilor de lapte
Foarte important de reținut: în afară de laptele de cocos, înlocuitorii de lapte pe bază de plante nu au voie să fie prezentați în magazine ca fiind lapte, conform unui regulament al UE, așa că, de obicei, se numesc băuturi. Cele mai cunoscute băuturi pe bază de plante sunt:
- Băuturi cu migdale
- Băuturi de ovăz
- Băuturi din soia
- Băuturi din orez
- Băuturi din nucă de cocos
Înlocuitorii de lapte sunt o alternativă importantă, mai ales pentru persoanele cu alergii sau intoleranțe alimentare. Dacă suferiți de alergii, laptele de orez este foarte potrivit, deoarece este produsul de substituție a laptelui cu cel mai mic conținut de alergeni. Producția laptelui de soia necesită mult mai puțină apă decât cea a laptelui de vacă și produce de până la cinci ori mai puțin CO2. La fel ca și laptele de vacă, produsele de substituție a laptelui conțin proteine valoroase și calciu. Ingredientele produselor noastre de substituție a laptelui de la dmBio sunt produse exclusiv în agricultura ecologică.
Alternativele la lapte se deosebesc între ele mai ales prin gust: băuturile din soia, de exemplu, sunt mai puțin dulci, în timp ce băuturile pe bază de migdale se caracterizează printr-un gust ușor dulce. Acestea pot fi băute direct sau pot fi folosite la gătit și la copt. Produsele cu gust dulce sunt, desigur, potrivite pentru deserturi. În afară de înlocuitorii de lapte, puteți găsi multe alte alimente vegane în magazinul online dm.
Care este procesul de fabricare al înlocuitorilor de lapte?
Cerealele uscate servesc drept bază pentru laptele de soia și înlocuitorii de lapte din cereale. Acestea se înmoaie în apă, se fierb și apoi se pasează. În cazul băuturilor pe bază de cereale, lichidul rezultat este apoi strecurat. Conținutul de grăsime al laptelui de migdale și al altor alternative de lapte obținute din nuci este puțin mai mare decât cel al laptelui de cereale, motiv pentru care, spre deosebire de acesta, nu se adaugă ulei ca potențiator de aromă - laptele de migdale, de exemplu, nu conține aproape niciun aditiv. Băuturile din migdale și nuci sunt zdrobite și apoi fierte, pasate și eventual cernute, la fel ca băuturile din cereale și soia.
Încercați-le și comandați băuturi de ovăz, băuturi de migdale, băuturi de soia și multe altele pentru a vă îndulci, pentru a găti sau a coace, exclusiv din magazinul online dm.