Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Vegane Empanadas

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

09.12.2024

Empanadas

Vegan

Fingerfood

Mexican

Ingrediente

pentru 1 Porție (0)

pentru empanadas vegane

  • 600 g făină de spelta dmBio

  • 4 linguri de zahăr brut din trestie dmBio

  • 1 linguriță sare

  • 1 linguriță praf de copt dmBio

  • 200 g margarină

  • 60 ml lapte de orez dmBio

  • 30 g praz

  • 40 g piper verde

  • 150 g cartofi

  • 50 g fulgi de soia dmBio

  • 100 ml apă fierbinte

  • dmBio ulei de măsline

  • ½ linguriță chimen

  • 1 ½ linguriță paprika pudră

  • Câteva semințe de chimen

  • 1 linguriță praf de usturoi

  • 1 ½ linguriță sare

  • 1 borcan dmBio sos de roșii

  • ½l dmBio ulei de floarea soarelui

Preparare

aluatului

  1. Primul pas

    Se pun într-un castron 600 g făină de spelta dmBio, 4 linguri de zahăr brut din trestie dmBio, 1 linguriță de sare și 1 linguriță rasă de praf de copt dmBio.

  2. Pasul

    Se amestecă ingredientele.

  3. Pasul

    Adăugați 200 g margarină la amestec și frământați toate ingredientele cu mâinile.

  4. Pasul

    Adăugați 60 ml lapte de orez dmBio la amestec.

  5. Pasul

    Frământați până când se formează un amestec ferm.

  6. Pasul

    Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider.

Umplutura

  1. Pasul

    Tăiați 30 g praz și 40 g ardei verde în bucăți mici. Se curăță de coajă 150 g cartofi și se taie în bucăți mici.

  2. Pasul

    Se pun 50 g fulgi de soia dmBio într-un castron și se toarnă 100 ml apă fierbinte.

  3. Pasul

    Prăjiți prazul și ardeiul bucăți în ulei de măsline dmBio.

  4. Pasul

    Se adaugă bucățile de cartofi.

  5. Pasul

    Se adaugă ½ linguriță chimen, fulgi de soia dmBio înmuiată, 1 ½ linguriță pudră de ardei, puțin chimen, 1 linguriță pudră de usturoi, 1 ½ linguriță sare, 1 linguriță sos de roșii dmBio și 2 lingurițe apă fierbinte la legume.

  6. Pasul

    Se amestecă totul.

  7. Pasul

    Se toarnă amestecul pe farfurii.

empanadas vegane

  1. Pasul

    Scoateți aluatul din frigider.

  2. Pasul

    Se presară suprafața de lucru cu puțină făină de spelta dmBio.

  3. Pasul

    Luați o parte din aluat și modelați-l într-un cerc mic cu degetele.

  4. Pasul

    Așezați umplutura în centrul cercului.

  5. Pasul

    Închideți empanadas și apăsați marginile împreună cu o furculiță.

  6. Pasul

    Se repetă atât timp cât există suficient aluat și umplutură.

  7. Pasul

    Se încinge ½ litru de ulei de floarea soarelui dmBio și se prăjesc empanadas în el.

  8. Pasul

    Se scot empanadas din ulei și se pun pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.

  9. Pasul

    Se presară empanadasle finite cu paprika dmBio, după dorință.

  10. Pasul

    Serviți cu sosul de roșii dmBio rămas.