Vegane Empanadas

dm drogerie markt
09.12.2024

Vegan
•
Fingerfood
•
Mexican
Ingrediente
pentru 1 Porție (0)
pentru empanadas vegane
600 g făină de spelta dmBio
4 linguri de zahăr brut din trestie dmBio
1 linguriță sare
1 linguriță praf de copt dmBio
200 g margarină
60 ml lapte de orez dmBio
30 g praz
40 g piper verde
150 g cartofi
50 g fulgi de soia dmBio
100 ml apă fierbinte
dmBio ulei de măsline
½ linguriță chimen
1 ½ linguriță paprika pudră
Câteva semințe de chimen
1 linguriță praf de usturoi
1 ½ linguriță sare
1 borcan dmBio sos de roșii
½l dmBio ulei de floarea soarelui
Preparare
aluatului
Primul pas
Se pun într-un castron 600 g făină de spelta dmBio, 4 linguri de zahăr brut din trestie dmBio, 1 linguriță de sare și 1 linguriță rasă de praf de copt dmBio.
Pasul
Se amestecă ingredientele.
Pasul
Adăugați 200 g margarină la amestec și frământați toate ingredientele cu mâinile.
Pasul
Adăugați 60 ml lapte de orez dmBio la amestec.
Pasul
Frământați până când se formează un amestec ferm.
Pasul
Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l la frigider.
Umplutura
Pasul
Tăiați 30 g praz și 40 g ardei verde în bucăți mici. Se curăță de coajă 150 g cartofi și se taie în bucăți mici.
Pasul
Se pun 50 g fulgi de soia dmBio într-un castron și se toarnă 100 ml apă fierbinte.
Pasul
Prăjiți prazul și ardeiul bucăți în ulei de măsline dmBio.
Pasul
Se adaugă bucățile de cartofi.
Pasul
Se adaugă ½ linguriță chimen, fulgi de soia dmBio înmuiată, 1 ½ linguriță pudră de ardei, puțin chimen, 1 linguriță pudră de usturoi, 1 ½ linguriță sare, 1 linguriță sos de roșii dmBio și 2 lingurițe apă fierbinte la legume.
Pasul
Se amestecă totul.
Pasul
Se toarnă amestecul pe farfurii.
empanadas vegane
Pasul
Scoateți aluatul din frigider.
Pasul
Se presară suprafața de lucru cu puțină făină de spelta dmBio.
Pasul
Luați o parte din aluat și modelați-l într-un cerc mic cu degetele.
Pasul
Așezați umplutura în centrul cercului.
Pasul
Închideți empanadas și apăsați marginile împreună cu o furculiță.
Pasul
Se repetă atât timp cât există suficient aluat și umplutură.
Pasul
Se încinge ½ litru de ulei de floarea soarelui dmBio și se prăjesc empanadas în el.
Pasul
Se scot empanadas din ulei și se pun pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
Pasul
Se presară empanadasle finite cu paprika dmBio, după dorință.
Pasul
Serviți cu sosul de roșii dmBio rămas.