6 sfaturi pentru un grătar perfect iarna
Pentru mulți fani ai grătarelor, temperaturile sub zero grade nu sunt nicidecum sfârșitul poveștii. Adevărații maeștri ai grătarului nu vor să piardă aroma inconfundabilă a grătarului nici măcar iarna.

Cu aceste 6 sfaturi, grătarele de iarnă sunt distractive chiar și la temperaturi sub zero grade:
Păstrați-vă încălzit
În primul rând: aveți grijă să fiți încălzit! Hainele de iarnă, păturile de lână, mănușile și băuturile calde sunt esențiale pentru maestrul grătarului de iarnă.
Verificarea de iarnă pentru grătar
Un grătar de iarnă trebuie să aibă un lucru mai presus de toate - un capac. Prea multă căldură se pierde prea repede din cauza temperaturilor exterioare scăzute. Prin urmare: carnea sus, capacul închis! În cazul grătarelor cu gaz, este de asemenea important să vă asigurați că butelia de gaz este umplută cu gaz propan: acesta poate rezista la temperaturi sub zero grade.
Timp mai lung de gătit iarna
Chiar dacă este distractiv, la un moment dat veți dori să vă întoarceți la căldura casei. Pentru a evita să stați prea mult în frig, cel mai bine este să puneți bucăți mici de carne pe grătar. Acest lucru se datorează faptului că temperaturile exterioare scăzute din timpul iernii prelungesc timpul de gătire.
Sfat: Folosiți în rețetele dvs. condimentele clasice de iarnă precum scorțișoara, cardamomul, coriandrul și vanilia. Acestea nu numai că au un gust minunat în biscuiți, dar și în marinate.
Cărbuni perfecți în ciuda temperaturilor înghețate
Nu există plăcere la grătar fără cărbuni perfecți. Așa că asigurați-vă că folosiți combustibilul potrivit. Cel mai bine este să folosiți brichete presate, care pot menține căldura timp de până la trei ore. Cantitatea este, de asemenea, crucială. Aveți tendința să folosiți mai mult combustibil pentru grătarele de iarnă decât în timpul verii.
Menținerea mâncării calde
Odată ce mâncarea este gata, trebuie să fie ținută caldă undeva. În caz contrar, se va răci din nou imediat. Cele mai bune opțiuni de depozitare sunt polistirenul sau cutiile termice. Desigur, o puteți menține caldă și în cuptor.
Sfat: Preîncălziți farfuriile astfel încât mâncărurile să rămână calde mai mult timp.
Feluri de mâncare calde și deserturi pentru grătarul de iarnă
Mâncărurile de garnitură tipice, cum ar fi salatele, nu își au locul la un grătar de iarnă. Mai bine: garnituri calde precum baghete umplute, cartofi la pachet sau ciuperci la grătar. Deserturile pot fi, de asemenea, preparate pe grătar: Mărul copt la grătar, de exemplu, are un gust minunat de iarnă.
Clasicul iernii ca variantă pentru grătar: costițele
Costițele la grătar necesită un singur lucru: mult timp. Nu numai că necesită multe pregătiri, dar și timpul de gătire este relativ lung, de cinci ore. Cu toate acestea, nu trebuie să petreceți tot timpul de grătar în frig. În fiecare oră pentru câteva minute este suficient.
Ingrediente
- coaste de rezervă
- dmBio suc de mere
- dmBio ulei de floarea soarelui
- sos pentru grătar
- frișcă pentru grătar
- sare de mare
- dm piper bio
- rozmarin
- sos de soia
- pudră de chili
Mod de preparare
Îndepărtați pielea argintie de pe partea cu os a coastelor de porc cu o lingură. Se masează coastele cu sosul pentru grătar, prin presare ușoară. Apoi este timpul pentru marinată: puneți sucul de mere, uleiul vegetal, sosul barbecue, sosul de soia, pudra de chilli și condimentele într-un bol mic și amestecați. Se ung ambele părți ale coastelor cu marinada și se învelesc în folie alimentară. Se pun apoi la frigider și, în mod ideal, se lasă la marinat peste noapte.
Se prăjesc costițele
Se încălzește grătarul la o temperatură de aprox. 100 de grade. Se scot costițele din folia adezivă și se pun pe grătar timp de cinci ore. Asigurați-vă că carnea nu este prăjită direct, ci doar indirect. Se pune capacul. Ungeți cu marinada rămasă după fiecare oră și întoarceți. În ultimele 20 de minute, se ung coastele cu sos barbecue și se prăjesc la foc direct până devin crocante. Gata.
Produse potrivite pentru acest articol
Capătul listei