Grisine cu dmBio

dm drogerie markt
10.12.2024

Gata în 90 min.
Timp de preparare: 15 min.
•
Timp de gătire/coacere: 15 min.
Vegan
•
Ajunul Anului Nou
•
Italian
Ingrediente
pentru 5 Porții (0)
pentru grissini
4 crenguțe de rozmarin proaspăt
300 g făină de spelta dmBio (tip 630)
1 linguriță drojdie uscată dmBio
1 linguriță dmBio zahăr brut de trestie
1 linguriță sare
2 linguri de ulei de prăjit dmBio
20 g dmBio topping vegan pentru paste
20 g dmBio semințe de susan
Preparare
grisinelor
Primul pas
Se toacă mărunt crenguțele de rozmarin. Se amestecă făina de spelta, drojdia uscată, zahărul brut de trestie, sarea și rozmarinul.
Pasul
Se adaugă uleiul și 200 ml apă călduță și se frământă până se obține un aluat folosind cârligul de aluat al mixerului de mână (sau al robotului de bucătărie). Se frământă aluatul cu mâinile pe o suprafață de lucru ușor presărată cu făină timp de aproximativ 3 minute, până când devine neted și elastic. Se acoperă și se lasă să crească timp de 1 oră.
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați 1 tavă de copt cu hârtie de copt. Se amestecă toppingul vegan pentru paste cu semințele de susan.
Pasul
Împărțiți aluatul în aprox. 20 de bucăți egale. Se modelează fiecare bucată cu mâinile într-un baton subțire de aproximativ 20-25 cm lungime. Rulați fiecare baton de aluat prin amestecul de susan, așezați unul lângă altul pe tava de copt pregătită și coaceți în cuptorul încins timp de aprox. 15 minute. Timpul de coacere poate varia în funcție de cuptor, așa că verificați regulat pentru a vă asigura că nu se coace prea tare.