Pâine de grâu cu salată

dm drogerie markt
21.04.2023

Gata în 55 min.
Ingrediente
80 g grâu dmBio
80 g de ovăz dmBio
½ praz
2 morcovi
1 ou
1 linguriță de muștar dmBio mediu iute
2 linguri de praf de ardei iute
2 linguri de ulei de rapiță dmBio, presat la rece
Făină sau fulgi de ovăz pentru a lega, dacă este necesar
Preparare
Se pun la fiert aproximativ 500 ml de apă ușor sărată pentru grâu* și ovăz. Clătiți grâul și ovăzul într-o sită, sub jet de apă. De îndată ce apa dă în clocot, adăugați grâul și ovăzul și fierbeți ușor la foc mic timp de 30-40 de minute, până când toată apa a fost absorbită. Se amestecă din când în când și se mai adaugă apă dacă este necesar. *Trece-ți grâul prin apă, printr-o sită fină înainte de a-l găti. Grâul trebuie să fie înmuiat peste noapte înainte de a fi gătit. Apoi, timpul de gătire este de aproximativ 30 până la 40 de minute.
Tăiați prazul în două pe lungime și apoi fâșii. Morcovii se curăță de coajă și se dau prin răzătoare fină. După fierbere, grâul și ovăzul se lasă să se răcească puțin și se amestecă cu muștarul, praful de ardei, morcovii, prazul și oul, până se obține un amestec uniform.
Se asezonează bine cu sare și piper. Dacă amestecul este un pic prea lichid, adăugați puțină făină (sau fulgi de ovăz). Dacă este prea uscat, mai adăugați puțină apă. Amestecul se modelează în chifte egale.
Se încălzește o tigaie cu aproximativ 3-4 linguri de ulei de rapiță, se adaugă treptat pâinile în tigaie și se prăjesc pe ambele părți timp de aproximativ 4-5 minute, până când devin aurii și crocante.
Între timp, puneți smântâna într-un castron și amestecați cu sare și piper până se omogenizează. Spălați pătrunjelul, scuturați-l și uscați-l, smulgeți frunzele și tocați-l mărunt. Salata se marinează într-un bol cu vinegreta, sare și piper. Serviți chiftelele cu sosul de ierburi și salata.