Pizza vegană cu conținut scăzut de carbohidrați

dm drogerie markt
09.12.2024

Gata în 70 min.
Vegan
•
Fel principal
•
Italian
Ingrediente
pentru 8 Porții (0)
pentru pizza vegană cu conținut scăzut de carbohidrați
100 g făină de grâu dmBio tip 1050
200 g dmBio făină de migdale
100 g făină de semințe de in dmBio
1 pachet de drojdie de panificație dmBio
50 g făină de porumb dmBio
1 linguriță sare
aprox. 10 linguri de ulei de măsline extravirgin dmBio
2 căței de usturoi, curățați de coajă și tăiați mărunt
1 lingură de piure de roșii dmBio
200 ml dmBio pastă roșii naturală
dmBio piper negru, proaspăt măcinat
dmBio sare de plante
aprox. 300 g buchețele de conopidă
aprox. 100 g baby spanac, spălat
1-2 ardei iuți roșii, tăiați mărunt
busuioc proaspăt pentru decorare
Preparare
a pizzei vegane cu conținut scăzut de carbohidrați
Primul pas
Se frământă toate cele trei tipuri de făină cu drojdia, mălaiul, sarea și 280 ml apă călduță pentru a forma un aluat neted. Se acoperă aluatul și se lasă să crească într-un loc cald timp de 60 de minute.
Pasul
În timp ce aluatul crește, se încălzesc 5 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, se prăjește usturoiul până devine auriu și se amestecă cu piureul de roșii. Apoi se degresează cu pasta de roșii, se fierbe aproximativ 1 minut, se ia tigaia de pe foc și se condimentează cu sare și piper.
Pasul
Se opăresc buchețelele de conopidă în apă clocotită sărată timp de aprox. 3 minute, se scurg, se clătesc și se scurg bine.
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 220 de grade (cuptor cu ventilator 200 de grade).
Pasul
Împărțiți aluatul în 8 porții egale. Întindeți acestea pe o suprafață de lucru tapetată cu făină (aprox. ø 10 cm). Așezați bazele de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți cu sosul de roșii, acoperiți cu spanac și conopidă, asezonați cu sare și piper și coaceți în cuptor pe raftul din mijloc timp de 10-15 minute.
Pasul
După coacere, se stropește cu uleiul de măsline rămas și se ornează cu ardei iute și busuioc proaspăt.