Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Pizza vegană cu conținut scăzut de carbohidrați

dm drogerie markt

09.12.2024

Vegane Low Carb Pizza

Gata în 70 min.

Vegan

Fel principal

Italian

Ingrediente

pentru 8 Porții (0)

pentru pizza vegană cu conținut scăzut de carbohidrați

  • 100 g făină de grâu dmBio tip 1050

  • 200 g dmBio făină de migdale

  • 100 g făină de semințe de in dmBio

  • 1 pachet de drojdie de panificație dmBio

  • 50 g făină de porumb dmBio

  • 1 linguriță sare

  • aprox. 10 linguri de ulei de măsline extravirgin dmBio

  • 2 căței de usturoi, curățați de coajă și tăiați mărunt

  • 1 lingură de piure de roșii dmBio

  • 200 ml dmBio pastă roșii naturală

  • dmBio piper negru, proaspăt măcinat

  • dmBio sare de plante

  • aprox. 300 g buchețele de conopidă

  • aprox. 100 g baby spanac, spălat

  • 1-2 ardei iuți roșii, tăiați mărunt

  • busuioc proaspăt pentru decorare

Preparare

a pizzei vegane cu conținut scăzut de carbohidrați

  1. Primul pas

    Se frământă toate cele trei tipuri de făină cu drojdia, mălaiul, sarea și 280 ml apă călduță pentru a forma un aluat neted. Se acoperă aluatul și se lasă să crească într-un loc cald timp de 60 de minute.

  2. Pasul

    În timp ce aluatul crește, se încălzesc 5 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, se prăjește usturoiul până devine auriu și se amestecă cu piureul de roșii. Apoi se degresează cu pasta de roșii, se fierbe aproximativ 1 minut, se ia tigaia de pe foc și se condimentează cu sare și piper.

  3. Pasul

    Se opăresc buchețelele de conopidă în apă clocotită sărată timp de aprox. 3 minute, se scurg, se clătesc și se scurg bine.

  4. Pasul

    Preîncălziți cuptorul la 220 de grade (cuptor cu ventilator 200 de grade).

  5. Pasul

    Împărțiți aluatul în 8 porții egale. Întindeți acestea pe o suprafață de lucru tapetată cu făină (aprox. ø 10 cm). Așezați bazele de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, ungeți cu sosul de roșii, acoperiți cu spanac și conopidă, asezonați cu sare și piper și coaceți în cuptor pe raftul din mijloc timp de 10-15 minute.

  6. Pasul

    După coacere, se stropește cu uleiul de măsline rămas și se ornează cu ardei iute și busuioc proaspăt.