Salată Pad Thai
dm drogerie markt
09.12.2024
Gata în 35 min.
Timp de preparare: 15 min.
•
Timp de gătire/coacere: 20 min.
Fel principal
•
Vegetarian
•
Vegan
•
Rapid și simplu
•
Snack Box & Lunch Box
•
Thailandez
Ingrediente
pentru 2 Porții (0)
pentru salata Pad Thai
1 ardei iute roșu
1 lingură dmBio suc de ghimbir
2 linguri de piure de caju dmBio
4 linguri de sos de soia dmBio
1 lingură de sos dulce-acrișor
1 lingură dmBio sirop de agave
1 lingură dmBio suc de lime
250 g tăiței de orez Pad Thai dmBio
100 g nuci de caju dmBio
1 morcov
1 ardei roșu
50 g mangetout
2 cepe de primăvară
1 buchet de busuioc thailandez
Sare și piper negru proaspăt măcinat
Preparare
a salatei Pad Thai
Primul pas
Pentru dressing, spălați ardeiul iute, tocați 1/2 bucată și tăiați restul în inele. Se amestecă ardeiul iute tocat, sucul de ghimbir, piureul de caju, sosul dulce-acrișor, sosul de soia, siropul de agave și sucul de lime până devin cremoase. Se lasă la frigider.
Pasul
Se toarnă apă clocotită peste tăițeii de orez Pad Thai. Se acoperă cu un capac. Se lasă să stea timp de 15 minute sau până când tăiețeii sunt moi.
Pasul
Între timp, se prăjesc nucile de caju într-o tigaie fără grăsime. Se ia tigaia de pe aragaz. Deglați nucile caju cu 2 linguri de sos de soia și amestecați scurt.
Pasul
Se curăță morcovul de coajă și se taie în bastonașe fine. Se spală ardeiul, ardeiul gras și ceapa de primăvară și se taie în fâșii sau inele fine. Se curăță frunzele de busuioc și se spală.
Pasul
Se amestecă pastele scurse, legumele și busuiocul cu dressingul. Se condimentează după gust cu sare și piper și se presară cu chilli și caju.