Semiluna de vanilie: clasicul Crăciunului
dm drogerie markt
04.11.2024
Gata în 92 min.
Timp de preparare: 80 min.
•
Timp de gătire/coacere: 12 min.
Biscuiți de Crăciun
•
Biscuiți și patiserie
•
Rețete de sezon
•
Austriac
•
Germane
•
Maghiară
Ingrediente
Pentru aluat
70 g zahăr brut de trestie
1 vârf de cuțit de sare de mare
280 g făină de spelta
50 g migdale, măcinate
50 g alune, măcinate
210 g unt rece
pentru zahărul pentru presărat
150 g zahăr pudră
3 linguri de zahăr
3 plicuri de zahăr vanilat bourbon
Preparare
de semilune cu vanilie
Primul pas
Se amestecă zahărul, sarea, făina, alunele și migdalele. Se adaugă untul tăiat cubulețe și se frământă până se obține un aluat.
Pasul
Se modelează aluatul în 3 rulouri, fiecare cu diametrul de 2 cm, se acoperă și se dă la rece timp de 1 oră.
Pasul următor
Se taie rulourile de aluat în felii groase cât un deget, se modelează în semilune și se așază pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
Pasul
Coaceți semilunele în cuptorul preîncălzit la 175°C (cuptor cu ventilator) pe raftul din mijloc timp de 12 minute.
Pasul
Se amestecă bine zahărul pudră și zahărul vanilat și se răstoarnă cu grijă semilunele calde în el.
Sfat: Chiar dacă este tentant, așteptați să le mâncați. Semilunele cu vanilie își dezvoltă întreaga aromă abia după câteva zile. Așa că aveți răbdare, lăsați semilunele cu vanilie să se răcească și puneți-le într-o formă de biscuiți.