Supă cremă de conopidă cu tahini și nuci caramelizate

dm drogerie markt
28.11.2024

Gata în 35 min.
Timp de preparare: 20 min.
•
Timp de gătire/coacere: 15 min.
550 kcal / porție
Crăciun
•
Vegan
•
Supă
•
Vegetarian
•
Fără lactoză
•
Fără gluten
Ingrediente
pentru 4 Porții (4)
Pentru supa cremă de conopidă cu tahini
1 conopidă
2 căței de usturoi
3 linguri de ulei de susan
cub de bulion de legume dmBio
4-5 linguri de tahini
200 ml cremă de ovăz
sare, piper
sucul de la 1/2 lămâie
Pentru topping
½ linguriță scorțișoară
100 g miez de nucă
50 ml apă
50 g zahăr
4 lingurițe semințe de rodie
Preparare
a supei cremă de conopidă
Se spală și se curăță conopida și se taie în buchețele mici. Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul.
Se încinge uleiul de susan într-o tigaie mare, se rumenește ceapa până devine translucidă, se adaugă usturoiul și conopida și se degresează cu 300 ml de bulion de legume. Se fierbe timp de aproximativ 10-15 minute la foc mediu, până se înmoaie.
Se pasează fin cu un blender manual și apoi se adaugă crema de ovăz și piureul de susan. Se condimentează după gust cu sare, piper și suc de lămâie.
topping
În primul rând, se toacă grosier nucile pentru topping.
Apoi, aduceți apa, zahărul și scorțișoara la fierbere într-o cratiță până când zahărul începe să se caramelizeze. Continuați să amestecați pentru a preveni arderea zahărului.
De îndată ce zahărul capătă o culoare maro deschis, se reduce focul și se adaugă nucile, amestecând constant până când acestea sunt complet acoperite de caramel.