Tartă vegană cu multifructe

dm drogerie markt
17.02.2025

Gata în 75 min.
Timp de preparare: 50 min.
•
Timp de gătire/coacere: 25 min.
400 kcal / porție
Desert
•
Tartă și Quiche
•
Vegan
•
Prăjitură
•
Vegetarian
•
Fără gluten
•
Fără lactoză
Ingrediente
pentru 12 Porții (1 Tartă)
blat
90 g margarină vegetală (la temperatura camerei)
60 g dmBio zahăr din trestie nerafinat
1 pachet dmBio zahăr vanilat Bourbon
1 vârf de sare
1,5 linguri dmBio piure de mere
185 g dmBio făină de ovăz fără gluten
40 g dmBio migdale măcinate
1 linguriță dmBio praf de copt cu tartrat de potasiu
cremă
300 g dmBio nuci de caju
150 g dmBio lapte de cocos
1 pachet dmBio zahăr vanilat Bourbon
3 linguri dmBio sirop de agave
1 lingură coajă de lămâie rasă
2 linguri de suc de lămâie
100 g dmBio ulei de cocos, ușor încălzit
toppingul cu suc
250 ml suc multifructe galben
3,5 g agar-agar
preparare
Formă de tartă 23 cm
Hârtie de copt
Leguminoase pentru grevarea aluatului (coacere la blind)
Sfat pentru decorare: după preferință, de exemplu, chipsuri de cocos dmBio și fructe sezoniere sau deshidratate.
Preparare
tartă vegană cu multifructe
Pasul
Lăsați nucile de caju să se înmoaie în apă timp de 4-5 ore.
Pasul
Între timp, bateți margarina, zahărul din trestie, 1 pachet de zahăr vanilat și sarea cu un tel până devin cremoase. Încorporați piureul de mere. Amestecați făina de ovăz, migdalele măcinate și praful de copt și frământați. Răciți aluatul, înfășurat în folie, timp de 30 de minute.
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 180°C (căldură de sus și de jos). Ungeți o formă de tartă (23 cm). Întindeți aluatul și tapetați forma de tartă cu acesta. Înțepați aluatul de mai multe ori cu o furculiță, acoperiți-l cu o foaie de hârtie de copt și puneți deasupra leguminoase pentru a-l greva.
Pasul
Coaceți timp de 25 de minute. După 15 minute, îndepărtați hârtia de copt cu leguminoasele și coaceți încă 10 minute. Lăsați să se răcească.
Pasul
Spălați nucile de caju într-un sită și lăsați-le să se scurgă. Mixati nucile de caju, laptele de cocos, un pachet de zahăr vanilat, siropul de agave, coaja și sucul de lămâie, precum și uleiul de cocos ușor încălzit în robotul de bucătărie până devin foarte fine. Distribuiți crema pe baza de tartă și lăsați-o la răcit timp de 3 ore.
Pasul
Amestecați 150 ml de suc cu agar-agar și lăsați să fiarbă timp de 2 minute, apoi încorporați restul sucului. Lăsați să se răcească puțin și distribuiți-l pe tartă. Răciți din nou timp de 1 oră.
Pasul
Pentru decorare, tăiați kiwi în jumătate și folosiți un tăietor de fructe pentru a forma bile. Distribuiți bilele de kiwi, chipsurile de cocos și fructele sezoniere sau deshidratate pe tartă.