Tort de vafe
de la Michaela Auer
06.02.2023
Ingrediente
Pentru 10 vafe în formă de inimă (ø16cm) sau 2 torturi de vafe
3 ouă ecologice
250 g făină de alac dmBio
250 ml lapte de ovăz dmBio
75 ml ulei pentru prăjit dmBio
80 g zahăr din trestie de zahăr dmBio
1 linguriță de pudră de vanilie bourbon dmBio
1 linguriță de praf de copt dmBio
1 vârf de cuțit de sare
ulei pentru prăjit
Pentru cremă de brânză
250 g cremă de brânză
200 ml frișcă bătută
2 linguri de zahăr din trestie dmBio
1 linguriță de pudră de vanilie bourbon dmBio
Pentru servire este nevoie de
sirop de arțar dmBio
Cremă de nucă cu bucăți de nucă dmBio
Zmeură proaspătă
Zahăr pudră
Preparare
Pasul
Pentru prepararea vafelor, se pun toate ingredientele într-un bol și se amestecă până se obține un aluat omogen. Preîncălziți aparatul de gătit vafe la foc mediu.
Pasul
Se unge aparatul de vafe cu puțin ulei. Se toarnă aproximativ 80 ml de aluat pentru fiecare vafă în aparatul de gătit vafe și se coace timp de 3-4 minute, până când devine aurie. Se lasă să se răcească pe un suport de prăjituri. Se repetă procesul până când se termină aluatul.
Pasul
Se întind cca. 2 linguri de cremă de nuga și cca. 5 linguri de cremă de brânză pe fiecare din cele patru vafe. Puneți-le una peste alta. Se acoperă cu a cincea vafă. Se întinde puțină cremă de brânză deasupra, se acoperă cu zmeură proaspătă și se presară puțin zahăr pudră. Se lasă la rece în frigider. Se decorează cu flori și se servește cu sirop de arțar. Se savurează cel mai bine după câteva ore.
Pasul
SUGESTIE: Pentru vafele de ciocolată, amestecați pur și simplu 3 linguri de pudră de cacao neagră cu 5 linguri de lapte de ovăz și adăugați în aluat.
Prăjiturile elaborate se făceau ieri! Un tort cu vafe este prăjitura la modă pentru Ziua Îndrăgostiților. Este simplu de făcut, astfel încât chiar și cei mai mici cofetari pot ajuta la amestecarea, coacerea și decorarea lui. Vafele moi de vanilie combinate cu crema de nuga și zmeura proaspătă au un gust pur și simplu minunat!
Fotografii: flowersinthesalad.com