Trifle cu budincă de turtă dulce, prune cu vin fiert și cremă de iaurt

dm drogerie markt
28.11.2024

Gata în 60 min.
Timp de preparare: 30 min.
•
Timp de gătire/coacere: 30 min.
700 kcal / porție
Desert
•
Crăciun
•
Vegetarian
Ingrediente
pentru 4 Porții (4 Gläser)
Pentru prunele cu vin fiert
200 ml de vin fiert (alternativ vin fiert nealcoolic)
600 g de prune
2 lingurițe de făină de porumb
1 linguriță de scorțișoară
Pentru budinca de turtă dulce
1 litru de lapte
4 gălbenușuri de ou
40 g făină de porumb
linguriță de mirodenii pentru turtă dulce
1 linguriță de scorțișoară
3 lingurițe de cacao
4 lingurițe de miere
40 g zahăr
1 vârf de cuțit de sare
Pentru crema de iaurt
200 g de frișcă rece
100 g de iaurt
1 lingură de zahăr vanilat
1 lingură de zahăr
Preparare
a prunelor cu vin fiert
Prunele se spală, se curăță de sâmburi și se taie în două sau în patru.
Încălziți încet vinul fiert într-o cratiță. Se adaugă prunele și scorțișoara și se fierb la foc mediu până se înmoaie.
Se amestecă făina de porumb cu puțin vin fiert și se adaugă la prune amestecând.
Se împarte până la o treime în pahare de desert și se lasă să se răcească.
a budincii de turtă dulce
Pentru budincă, se amestecă mălaiul cu zahărul și aprox. 40 ml lapte până se omogenizează.
Se separă ouăle și se amestecă gălbenușurile în amestecul de mălai și zahăr.
Se aduce la fierbere restul de lapte cu scorțișoară, cacaua, mierea și condimentul pentru turtă dulce.
Se ia cratița de pe foc și se adaugă amestecul de amidon-sucru-ouă, amestecând constant, și se mai fierbe 2-3 minute.
Se toarnă budinca de turtă dulce peste prunele răcite din pahare și se dă la rece.
Crema de smântână și iaurt
Se bate ușor smântâna cu telul unui mixer de mână.
Se amestecă cu iaurtul, zahărul și zahărul vanilat și se așază peste budinca răcită.
Decorați cu puțină scorțișoară înainte de servire.