Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Trifle cu budincă de turtă dulce, prune cu vin fiert și cremă de iaurt

dm-drogeriemarkt

dm drogerie markt

28.11.2024

Lebkuchenpudding

Gata în 60 min.

Timp de preparare: 30 min.

Timp de gătire/coacere: 30 min.

700 kcal / porție

Desert

Crăciun

Vegetarian

Ingrediente

pentru 4 Porții (4 Gläser)

Pentru prunele cu vin fiert

  • 200 ml de vin fiert (alternativ vin fiert nealcoolic)

  • 600 g de prune

  • 2 lingurițe de făină de porumb

  • 1 linguriță de scorțișoară

Pentru budinca de turtă dulce

  • 1 litru de lapte

  • 4 gălbenușuri de ou

  • 40 g făină de porumb

  • linguriță de mirodenii pentru turtă dulce

  • 1 linguriță de scorțișoară

  • 3 lingurițe de cacao

  • 4 lingurițe de miere

  • 40 g zahăr

  • 1 vârf de cuțit de sare

Pentru crema de iaurt

  • 200 g de frișcă rece

  • 100 g de iaurt

  • 1 lingură de zahăr vanilat

  • 1 lingură de zahăr

Preparare

a prunelor cu vin fiert

  1. Prunele se spală, se curăță de sâmburi și se taie în două sau în patru.

  2. Încălziți încet vinul fiert într-o cratiță. Se adaugă prunele și scorțișoara și se fierb la foc mediu până se înmoaie.

  3. Se amestecă făina de porumb cu puțin vin fiert și se adaugă la prune amestecând.

  4. Se împarte până la o treime în pahare de desert și se lasă să se răcească.

a budincii de turtă dulce

  1. Pentru budincă, se amestecă mălaiul cu zahărul și aprox. 40 ml lapte până se omogenizează.

  2. Se separă ouăle și se amestecă gălbenușurile în amestecul de mălai și zahăr.

  3. Se aduce la fierbere restul de lapte cu scorțișoară, cacaua, mierea și condimentul pentru turtă dulce.

  4. Se ia cratița de pe foc și se adaugă amestecul de amidon-sucru-ouă, amestecând constant, și se mai fierbe 2-3 minute.

  5. Se toarnă budinca de turtă dulce peste prunele răcite din pahare și se dă la rece.

Crema de smântână și iaurt

  1. Se bate ușor smântâna cu telul unui mixer de mână.

  2. Se amestecă cu iaurtul, zahărul și zahărul vanilat și se așază peste budinca răcită.

  3. Decorați cu puțină scorțișoară înainte de servire.

Instrucțiuni pas cu pas

  1. Zutaten

    Ingredientele

  2. Zutaten für Rotkraut schneiden

    Pregătiți ingredientele pentru budincă

  3. Zutaten für Topping vermengen

    Amestecați budinca

  4. Feta panieren

    Stratificați și ornați cu scorțișoară

Capătul listei