Provizii de alimente: ce avem în cămară în sezonul rece

dm drogerie markt
Durata lecturii 10 min.
•
10.08.2022
Ați fost în situația în care prietenii sau cunoștințele au apărut spontan la ușă? Poate nu v-ați așteptat la asta – și sunteți total nepregătit: dulapurile sunt goale, la fel și frigiderul. Cu siguranță vă întrebați ce veți oferi oaspeților, pentru a fi o gazdă primitoare. Sau, într-o după-masă însorită, după terminarea lucrului doriți să faceți curat în acasă și descoperiți cu dezamăgire că nu mai aveți soluții de curățare, lavete sau alte produse pentru îngrijirea casei. Pentru astfel de situații, cel mai indicat este să vă aprovizionați mereu din timp cu o cantitate mică de alimente și ustensile de curățenie. În articolul nostru veți afla, ce produse ar trebui să aveți întotdeauna în cămară, cum să le păstrați și cum să vă organizați cumpărăturile în mod eficient.

Care sunt alimentele cel mai ușor de stocat?
Linte, quinoa și fasole
Leguminoasele uscate sunt bogate în substanțe nutritive și au o durată de viață mai îndelungată. Puteți alege între legume conservate în borcan, care pot fi folosite imediat, deoarece sunt pre-fierte sau alimente uscate, cum ar fi lintea, care necesită gătire. Leguminoasele pot fi folosite într-o varietate de moduri și feluri de mâncare - astfel încât, meniul nu devine niciodată plictisitor. De exemplu, ați preparat vreodată hummus sau un hamburger din linte? Dacă nu, noi vă încurajăm să încercați astfel de preparate, deoarece sunt sănătoase și delicioase, însă pentru asta aveți nevoie de o cămară bine aprovizionată, pentru a avea la îndemână toate cele necesare, în orice moment.
Paste, orez și multe altele
Având stocate orez și paste, puteți prepara rapid un prânz sau o cină delicioasă, cu fulgi de ovăz sau alte cereale vă puteți bucura de un mic-dejun care vă oferă un plus de energie, iar cu făina potrivită puteți coace cu ușurință pâine sau clătite. Și partea cea mai bună dintre toate: elementele de bază au o durată lungă de valabilitate, deci, un motiv suficient pentru a le pune în cămară. Pâinea crocantă și chiflele sunt, de asemenea, ideale pentru gustări între mese.
Un mic sfat: pentru a face aluatul pentru pâine, clătite etc., puteți păstra, drojdie uscată și praf de copt în cămară.
Cartofi, legume și fructe
Un alt exemplu este cartoful, care poate fi păstrat uscat, într-un loc întunecat și răcoros pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a face acest lucru, scoateți cartofii din ambalaj și puneți-i într-o cutie de lemn sau într-o pungă de in. Astfel, legumele pot fi păstrate, pentru mai mult timp, în cămară. Dacă nu găsiți un loc pentru cartofi, care să îndeplinească aceste cerințe, aceștia vor forma mici pete verzi și vor începe să germineze. Merele și morcovii au, de asemenea, o durată lungă de valabilitate dacă sunt depozitate într-un loc răcoros și uscat. Dacă doriți să depozitați alte tipuri de fructe și legume în cămară, puteți face acest lucru cu ușurință sub formă de conserve de fructe sau legume în borcane.
Sosuri și supe delicioase
Există nenumărate rețete pentru sosuri cu paste sau supe delicioase din legume proaspete sau conservate. Ce bine că există ingrediente care pot fi stocate și preparate rapid și ușor, în orice moment! De exemplu, puteți prepara un sos cu bucăți de rosii gata tocate sau puteți încerca sosul de curry indian de la dmBio. De asemenea, puteți prepara o rețetă delicioasă cu sos de pesto pentru spaghete. Un mic sfat: dacă doriți să gătiți ceva deosebit de rapid și picant, puteți folosi sosuri gata preparate, cu chili, busuioc, ceapă și usturoi. Astfel de sosuri le puteți găsi în drogheriile dm!
Mâncăruri gata preparate la cutie
Un chili-con-carne delicios și gata preparat este o masă pentru zilele, în care nu găsim timp pentru a găti un fel de mâncare mai elaborat. La fel poate fi o tocană de linte cu cartofi, care trebuie doar încălzită pentru o masă de prânz. Sau ce ziceți de o tocană sofisticată de năut la conservă? Cu câteva bunătăți din cămară, dintr-un borcan sau o cutie, sunteți întotdeauna pregătiți pentru o masă delicioasă.
Uleiul de gătit
Ce nu poate lipsi în cămară? Uleiul! Vă recomandăm să aveți întotdeauna una sau două sticle. Cu acest ingredient puteți să gătiți și să rafinați o varietate de feluri de mâncare, dar și să pregătiți deserturi delicioase. Noi vă recomandăm să aveți mereu la îndemână ulei de măsline extravirgin, ulei de floarea soarelui și ulei de cocos.
Produse lactate și alternative pe bază de plante
Musli, terci sau un cappuccino delicios: Dacă vă place să rafinați măncărurile sau băuturile calde cu lapte, puteți păstra în cămară lapte cu termen de valabilitate de lungă durată, fără probleme. Chiar și băuturile vegetale care nu necesătă păstrare în frigider pot fi o alternativă pentru o lungă perioadă de timp. Noi vă recomandăm băuturile naturale din soia, migdale și cocos.
Conserve de pește și carne
Cum rămâne cu cârnații și peștele? Produsele proaspete trebuie păstrate în frigider sau pot fi depozitate în congelator. Cu toate acestea, peștele proaspăt și produsele de cârnați nu sunt potrivite a fi puse la păstrare în cămară. Există însă o alternativă: conservele de pește și cârnați care pot fi depozitate în cămară. De exemplu, cârnații în conservă sau borcan, au un termen de valabilitate de până la doi ani, în timp ce conservele de pește durează doar până la zece luni.
Super-alimente, gustări și topping-uri
Gustările delicioase, cum ar fi nucile, au un termen de valabilitate mai mare și pot fi consumate ca și gustare, în fiecare seară, în fața televizorului. Semințele de chia sau de psyllium pot fi, de asemenea, depozitate pentru o lungă perioadă de timp și oferă diversitate în farfurie. Deci, luați super-alimente, acum!
Băuturile
Oare ce mai este necesar pentru a completa cămara cu alimente? Vă spunem noi. Diverse băuturi! Având în vedere că, fiecare persoană ar trebui să consume cel puțin 2L de lichide pe zi, cămara trebuie aprovizionată cu sticle de apă și sucuri naturale, care să vă ajungă o săptămână, pentru a scăpa de griji.
Mai multe ajutoare pentru cămară
Pentru o cămară bine aprovizionată, există și alte produse care pot fi de ajutor. Printre acestea se numără baterii, hârtie igienică, șervețele universale de curățare, produse de curățat, mănuși de unică folosință și prosoape de uz casnic, burete de vase, saci de gunoi, odorizante și multe altele.
Condiții ideale în cămară
Dacă vă asigurați că aveți condițiile necesare pentru a păstra produsele la loc uscat răcoros și ventilat constant, dar și bine încuiat, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la oaspeții mici, precum șoarecii.
Organizarea cămării
1. Depozitați produsele consumabile și perisabile, ordonat și clar
Dacă este posibil, păstrați consumabilele și alimentele ușor perisabile, într-o locație mai vizibilă. Acest lucru vă oferă o imagine de ansamblu a produselor alimentare pe care le depozitați, în prezent, acasă. Etichetele care pot fi lipite nu numai pe sertare sau dulapuri, se pot aplica și produselor în sine ajutând la organizarea cămării.
2. Găsiți un loc uscat și răcoros pentru produsele dumneavostră
Pentru a menține calitatea alimentelor, acestea trebuie protejate de umiditate și expunere intensă la lumină. De aceea, depozitați-le într-un loc răcoros și uscat și ferite de lumină. Cel mai bine este să vă păstrați alimentele în ambalajul original. Puteți transfera sau depozita alimentele deschise, în borcane de depozitare sau pungi resigilabile și, astfel, vor rezista mai mult timp. Un mic sfat: scrieți data de valabilitate pe o etichetă și lipiți-o pe borcanul de depozitare.
3. Stabiliți un plan de cumpărături pentru a face aprovizionarea doar cu ce aveți nvoie
Înainte de a merge la cumpărături, creați o listă și un plan cu ce aveți nevoie și comparați-l cu produsele din cămara dumneavostră. Apoi, puteți scrie cu ușurință o listă de cumpărături și puteți cumpăra exact alimentele care vă lipsesc pentru felurile de mâncare pe care doriți să îl preparați.
4. Verificați regulat stocul
Cu o verificare a stocului, aveți întotdeauna totul în vedere: alimente care se epuizează, data de expirare, deteriorarea ambalajului sau apariția unor mici dăunători. Cei mai frecvenți dăunători din cămară sunt moliile de alimente. În funcție de procesul de producție, acestea pot fi transportate în ambalajul produselor din cereale, cum ar fi făină, musli și fulgi de ovăz. Ce trebuie să faceți dacă dăunătorii se strecoară în cămară? Nu vă speriați! Mai întâi, examinați toate alimentele pentru a găsi urme de larve de molii și aruncați imediat produsele infestate. Apoi, coșul de gunoi trebuie golit imediat. Rafturile, dulapurile și sertarele din cămară trebuie spălate cu apă cu săpun și oțet. Pe lângă depozitarea alimentelor în recipiente etanșe, puteți preveni oaspeții neinvitați cu capcane pentru alimente.
De ce să creați provizii?
Acum, că știți cum să păstrați alimentele și ce produse ar trebui să stocați, am dori să vă recomandăm patru motive pentru a vă pune în practică planurile.
4 Motive întemeiate pentru păstrarea stocurilor
- O mai bună planificare a cumpărăturilor poate reduce atât timpul, cât și costurile cu cheltuielile pentru cumpărături.
- Stocarea alimentelor vă oferă siguranță în situații imprevizibile și vă face, de asemenea, independent de orele de deschidere.
- Cumpărarea în avans permite utilizarea atentă a resurselor printr-o mai bună planificare.
- Proviziile de alimente pot fi folosite atunci când este anunțată o vizită spontană.
Produse de top
- Marcă: dmBio; Numele produsului: ulei de cocos Naturland ECO, 300 ml; Preț: 16,90 lei; Preț de bază: 0,3 l (56,33 lei pe 1 l); Grafică Marcă dm, Verpackung größer/gleich 70% Recyclinganteil Grafik; 4,917 din 5 stele la 60 evaluări; Disponibilitate: Status verde Livrabil, Status gri selectare magazin dm
Capătul listei