Chec pentru Paștele cu iepurași
de la Verena
29.03.2023

Ingrediente
Ingrediente pentru amestecul din mijloc
200 g unt la temperatura camerei
180 g zahăr integral din trestie de zahăr dmBio
1 pliculeț de zahăr vanilat dmBio
1 vârf de cuțit de sare
3 ouă
200 g făină de grâu dmBio
1 linguriță praf de copt dmBio
35 g de cacao dmBio
1 lingură lapte dmBio
Pentru aluatul pufos
250 g de unt la temperatura camerei
200 g zahăr integral din trestie de zahăr dmBio
1 buc. zahăr vanilat dmBio
1 vârf de cuțit de sare
4 ouă
200 g făină de grâu dmBio
2 ½ lingurițe praf de copt dmBio
2 linguri lapte dmBio
Pentru glazură
200 g de ciocolată neagră fină dmBio
1 linguriță ghee dmBio
1 linguriță miere polifloră dmBio
Preparare
Pregătirea aluatului din mijloc
Pasul
Se preîncălzește cuptorul la 180°C căldură superioară și inferioară și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Pasul
Amestecați untul încălzit la temperatura camerei cu zahărul brut integral, zahărul vanilat și sarea. Apoi adăugați ouăle pe rând și amestecați-le.
Pasul
Se amestecă făina de grâu cu praful de copt și cacaua, iar apoi incorporați rapid în amestecul de unt cu puțin lapte.
Pasul
Întindeți aluatul uniform în tava de copt.
Pasul
Se coace timp de aprox. 20 de minute pe raftul din mijloc. Testați cu un bețișor dacă aluatul se lipește sau nu.
Pasul
Scoateți tava de copt din cuptor și lăsați prăjitura să se răcească complet.
Pasul
Întoarceți prăjitura răcită, îndepărtați hârtia de copt și decupați iepurașii pentru prăjitura de Paște cu un tăietor de biscuiți sub formă de iepuraș. Sfat: Congelează iepurașii decupați timp de aprox. 1 oră înainte de a le prelucra în continuare. Astfel, aceștia sunt mai grei și rămân în partea de mijloc a checului la coacere și nu "plutesc în sus".
Prepararea aluatului pufos
Pasul
Se preîncălzește cuptorul la 180°C căldură sus și jos și se tapetează o formă de chec (aprox. 30x11cm) cu hârtie de copt.
Pasul
Amestecați untul încălzit la temperatura camerei cu zahărul integral din trestie de zahăr, zahărul vanilat și sarea. Apoi adăugați ouăle pe rând și amestecați-le.
Pasul
Amestecați făina de grâu cu praful de copt și încorporați-o rapid în amestecul de unt cu puțin lapte.
Pasul
Se întinde uniform o treime din aluatul ușor în forma de chec tapetată cu hârtie de copt.
Pasul
Așezați iepurașii decupați în centrul formei de chec, aliniindu-i strâns.
Pasul
Se adaugă cu grijă aluatul în stânga și în dreapta iepurașilor. De asemenea, întindeți puțin aluat peste iepurași.
Pasul
Așezați forma de chec pe cel mai jos raft din cuptor și coaceți-o timp de aproximativ 50 de minute. Testați cu un bețișor dacă aluatul se lipește sau nu.
Pasul
Lăsați prăjitura de Paște să se răcească complet.
Prepararea glazurii
Pasul
Se taie ciocolata neagră în bucăți mici și se topește încet la aburi împreună cu gheea și mierea polifloră.
Pasul
Se toarnă glazura peste prăjitura complet răcită și se întinde.
Chec pentru Paște cu iepurași
În duminica Paștelui, Postul Mare s-a încheiat - cu atât mai mare este bucuria unei bucăți delicioase de prăjitură. Vă dezvăluim o rețetă deosebit de dulce pentru Paște.
Prăjitura pentru Paște este atât de rapidă și ușoară - un adevărat punct de atracție pe fiecare masă de Paște!
Produse care se potrivesc cu articolul
Capătul listei

