Salată de Paște cu felii de mămăligă crocante
Rețetă pentru 4 persoane: Salată proaspătă de primăvară pentru Paște! Foarte ușor de gătit.
Această salată de primăvară cu mămăligă coaptă crocantă este răcoritoare, delicioasă și arată minunat! Cu siguranță, copiii vor fi cei mai încântați. Mămăliga se gătește rapid și este ideală pentru preparare. Înainte de a fi servită, mămăliga trebuie să devină crocantă. O astfel de salată colorată de primăvară este potrivită atât ca fel principal, cât și ca aperitiv delicios din meniul de Paște.
Ingrediente pentru salata de Paște:
Felii de mămăligă crocante:
- 400 ml Supă de legume dmBio
- 200 ml Băutură de migdale, neîndulcită dmBio
- 130 g Făină de mălai
- 40 g Parmezan ras (opțional)
- Sare, piper după gust
- Ulei pentru prăjit dmBio
- Forme de primăvară pentru prăjituri (flori, iepurași, rățuște etc.)
Dressing:
- 10 Lingurițe oțet de mere dmBio
- 8 Lingurițe ulei de măsline dmBio
- 1 Lingură de miere dmBio
- Sare, piper după gust
În plus..
- 4 Ouă fierte
- 1 Ardei
- 1 Morcov
- 1 Castravete mic
- O ceapă verde proaspătă
- 8 Ridichi
- 1 Mână de germeni
- 4 Lingurițe semințe de floarea soarelui dmBio
- Orice tip de salată (spre exemplu rucola, salată mixtă, valeriană, spanac verde etc.)
- Puneți supa de legume și băutura de migdale într-o oală. Fierbeți la foc mediu, apoi la foc mic și turnați încet făina de mălai. Amestecați continuu până când se omogenizează conținutul, iar mămăliga devine moale.
- Amestecați și parmezanul. Se condimentează după gust cu sare și piper. Turnați mămăliga pe o suprafață întinsă și lăsați-o să se răcească. Apoi, tăiați mămăliga în felii de aproximativ 1 cm grosime.
- Amestecați toate ingredientele pentru dressing într-un pahar și puneți deoparte.
- Între timp, spălați salata și legumele. Tăiați ardeiulși ridichiile în jumătate și apoi în felii subțiri. Tăiați și morcovul, castravetele și ceapa verde în felii subțiri. Decojiți ouăle fierte și tăiați-le în jumătate.
- Puneți salata, legumele, germenii, ouăle și semințele de floarea soarelui într-un bol mare și marinați cu dressingul pregătit.
- Încingeți 3-4 linguri de ulei pentru gătit într-o tigaie. Tăiați mamaliga care s-a răcit, cu ajutorul formelor haioase pentru prăjituri. Prăjiți fiecare formă de mămăligă, pe fiecare parte, în uleiul încins timp de câteva minute, până se rumenesc.
- Așezați în salată bucățile încă calde de mămăligă. Bucurați-vă și savurați!
Poftă bună!
Capătul listei