Tartă din fulgi de ovăz

dm drogerie markt
25.01.2023

Ingrediente
Blatul
2 căni de fulgi de ovăz cu fulgi mari
2 căni de fulgi de alac cu fulgi mari
2 linguri de nucă de cocos tartinabilă cu vanilie
2 linguri de ulei de nucă de cocos
1 lingură de sirop de agave
1/2 cană de suc de portocale
Topping
3 linguri de nucă de cocos tartinabilă cu vanilie
400 g de iaurt grecesc
Puțină zeamă de lămâie
200 g de zmeură
3 linguri de chipsuri de nucă de cocos
2 linguri de migdale tocate
Preparare
Pasul
Se amestecă fulgii de ovăz, jumătate din fulgii de alac/spelta, crema de nucă de cocos tartinabilă, uleiul de cocos, siropul de agave și sucul de portocale și se pasează. Apoi se amestecă restul de fulgi de alac.
Pasul
Întindeți amestecul uniform cu o lingură în forma de tort. Acesta se lasă la rece pentru cel puțin o oră.
Pasul
Scoateți baza de tartă din frigider și întindeți deasupra bazei de tartă crema de nucă de cocos.
Pasul
Se amestecă iaurtul cu puțină zeamă de lămâie și se întinde pe baza de tartă.
Pasul
Se acoperă cu fructe de pădure, migdale tocate și chipsuri de nucă de cocos și se pune la frigider pentru încă o oră.
Această rețetă de tartă cu fulgi de ovăz are gust de vară pură și se prepară rapid și ușor - nu necesită coacere. Fulgii de ovăz și nucile se întâlnesc cu nuca de cocos, vanilia și fructele de pădure și formează combinația perfectă!
Simone Kemptner de la rubrica simonemarie
Pregătirea ușoară și rapidă este esențială în viața de zi cu zi a unei mame cu doi copii. Rețetele variate cu ingrediente naturale sunt, de asemenea, foarte importante. Este exact ceea ce Simone combină în rețetele sale. Fie că este vorba de comori regionale, de bucătăria rurală franceză, de mâncăruri pentru copii sau de dulciuri, pe blogul său chezsimonemarie există ceva pentru toată lumea.
"Pentru mine, gătitul este o pasiune, iar mâncatul este o adevărată plăcere. Îmi place să le împărtășesc pe amândouă cu cititorii mei și mă bucur foarte mult să primesc feedback despre fotografiile și rețetele mele." - Blogger Simone Kemptner
Fotografii: Simone Kemptner / chezsimonemarie