Cremă de alune și ciocolată
Creme vegane cu nuci și ciocolată de calitate ecologică
O cremă de ciocolată, o cremă de alune sau o cremă de nougat, face parte, pentru mulți, din micul dejun, iar cremele dulci sunt adesea folosite la copt. Piureurile de nuci, cum ar fi piureul de migdale și de caju, precum și crema de arahide sau piureul de susan (tahini) devin din ce în ce mai populare și pot fi folosite într-o varietate de rețete dulci și sărate. La dm veți găsi produse tartinabile vegane de calitate ecologică, fără aditivi.
Nuci în loc de brânză: rețete vegane cu piure de nuci
Piureul de migdale, piureul de caju etc. nu numai că au un gust bun ca tartinabile, umpluturi sau topping-uri, dar sunt ideale și pentru prepararea de mâncăruri vegane, datorită aromei lor fine de nucă. Pentru sosuri bio cremoase, puteți înlocui cu ușurință brânza și smântâna cu piure de migdale sau de caju: folosiți 1 1/2 linguri de smântână la alegere și preparați restul conform rețetei obișnuite. Pizza vegană poate fi, de asemenea, preparată cu piure de nuci.
Iată cum:
- Amestecați crema de caju sau pasta de migdale albe cu apă, suc de lămâie și nucșoară.
- Sărați și piperați pizza.
- Adăugați sare și piper după gust. Se întinde crema pe aluatul de pizza acoperit cu pastă de tomate.
- Acum puteți completa pizza cu ingredientele preferate.
- Coaceți aluatul în cuptor timp de aproximativ 15-20 de minute.
Piureul de arahide este atât de sănătos
Dacă alegeți un piure de arahide organic, cum ar fi cel de la dmBio, aveți în față un aliment de înaltă calitate. Nu numai că aceste creme sunt bogate în grăsimi sănătoase, dar, datorită conținutului ridicat de proteine, ele reprezintă o sursă valoroasă de nutrienți. Untul de caju este deosebit de popular în rețetele bogate în proteine, deoarece conținutul său de vitamine îl depășește chiar și pe cel al untului de arahide și de migdale. Este la fel de sățios ca și alte tipuri de creme de nuci, dar conține comparativ puține grăsimi, ceea ce îl face perfect pentru a-i ajuta pe sportivi să își dezvolte musculatura.
Desert rapid cu cremă de nuci și ciocolată
Crema de alune, crema de arahide cu nucă și cozonac etc. pot fi folosite pentru a evoca deserturi rapide și fine. Iată două inspirații pentru dvs.:
- Desert cu nucă în pahar: pur și simplu amestecați 350 de grame de cremă de nucă-nougat împreună cu 180 de grame de smântână și 200 de cremă de brânză, împărțiți în pahare, decorați cu alune și cremă de ciocolată încălzită.
- Praline din piure de alune: amestecați ciocolata topită cu piure de alune. Dacă doriți, puteți adăuga puțin zahăr. Răciți amestecul și, imediat ce este ferm, puneți o alună într-o porție și rulați-o în formă de bilă. Înmuiați bilele în ciocolată și răciți din nou.
Doriți să rafinați rețete sau să vă bucurați de tartine delicioase? Descoperiți acum cremele de ciocolată, cremele de nucă-nougat și piureurile de nuci de calitate bio în magazinul online dm.