Cereale
Cerealele - un aliment de bază versatil
Cerealele sub formă de făină, care pot fi folosite pentru pâine, produse de panificație sau paste făinoase, au devenit o parte indispensabilă a alimentației noastre. Acestea sunt un aliment de bază în toate părțile lumii. Pot fi, de asemenea, folosite și în mâncărurile calde. Orzul, spelta, grâul și celelalte cereale, oferă o alternativă excelentă la garniturile clasice, cum ar fi pastele și cartofii. La dm veți găsi diferite tipuri de cereale de calitate 100% organică.
Care sunt diferitele tipuri de cereale?
Există multe tipuri de cereale, așa că este ușor să le pierdem din vedere pe unele. În plus, multe dintre ingredientele populare de gătit și de copt nu sunt, de fapt, cereale, chiar dacă au proprietăți similare. Principalele cereale sunt:
- Grâu
- Secară
- Alac
- Orz
- Ovăz
- Mei
- Orez
- Triticale
Triticalele sunt o încrucișare între grâu (Triticum) și secară (Secale). Din punct de vedere botanic, hrișca, amarantul și quinoa nu fac parte din familia gramineelor, ca alte cereale, dar sunt folosite la fel ca și cerealele.
Ce tip de cereale vi se potrivește?
În prezent, în lume există aproximativ 12.000 de soiuri de cereale. Există diferențe interesante între diferitele tipuri de cereale:
- Grâul nu este ideal doar pentru coacerea pâinii și a prăjiturilor, ci aduce și varietate în alimentație, sub formă de bulgur, cușcuș și griș. În același timp, este o sursă de vitamina B1 și magneziu.
- Ovăzul este plin de minerale, grăsimi sănătoase și proteine. Ovăzul nu numai că face delicioase mâncăruri pentru micul dejun, dar poate, de asemenea, ajuta digestia leneșă și are un efect calmant asupra stomacului iritat și a mucoasei intestinale. Este, de asemenea, considerat oficial un „aliment pentru creier", deoarece poate avea un efect pozitiv asupra funcției cerebrale. Și dacă asta nu era de ajuns, această cereală ajută la scăderea nivelului de colesterol.
- Secara este o combinație imbatabilă: este foarte bogată în substanțe nutritive și, în același timp, săracă în grăsimi, fiind ideală pentru toți cei care doresc să aibă o dietă bogată în fibre.
- Meiul, hrișca, porumbul, amarantul și quinoa oferă o alternativă perfectă la cerealele care conțin gluten, pentru cei care suferă de intoleranță la gluten sau de boală celiacă.
Hrișca este atât de sănătoasă!
Hrișca nu conține gluten și este foarte bogată în proteine, minerale, vitamine și fibre. În bucătărie, ne convinge prin gustul său acrișor, de nucă și, prin urmare, este potrivit pentru mâncăruri dulci și sărate, precum și pentru musli sau terci pentru micul dejun. În medicină, este folosit ca un agent de curățare a radicalilor liberi și ca ajutor pentru somn, și poate, de asemenea, să scadă tensiunea arterială ridicată.
Ați găsit cerealele potrivite pentru nevoile dumneavoastră? Descoperiți acum cereale certificate organic în magazinul online dm!