Porumbul și tot ce ar trebui să știți despre el
Popcorn pentru noaptea rezervată pentru film sau o gustare delicioasă între mese, ca de exemplu fulgi de porumb în musli sau proaspăt într-o salată sau chiar pe grătar, acasă: porumbul nu numai că aduce culoare și varietate în multe feluri de mâncare, ci conține și multe substanțe nutritive benefice.

dm drogerie markt
Durata lecturii 4 min.
•
09.08.2022

Cât de sănătos este porumbul?
Pe bună dreptate, porumbul s-a regăsit mereu în alimentația oamenilor din întreaga lume. Porumbul conține o mulțime de substanțe nutritive, de care organismul nostru are nevoie în fiecare zi. Această cereală minunată este foarte hrănitoare, deoarece conține și zahăr natural care, după recoltare, se transformă în amidon.
Ce se găsește în boabele de porumb
- Potasiu: porumbul conține până la 300 de miligrame de potasiu. De ce este potasiul atât de important pentru organism? Mineralul ajută la menținerea tensiunii arteriale normale și reglează echilibrul apei din organism.
- Magneziu: porumbul poate fi, de asemenea, un furnizor excelent de magneziu. Mineralul asigură, printre altele, buna funcționare a mușchilor, a terminațiilor nervoase, precum și a sinapselor neuronale.
- Vitamina B: porumbul este bogat în diverse tipuri de vitamine B. Aceste vitamine sunt responsabile pentru metabolismul energetic și pentru acumularea și descompunerea aminoacizilor, carbohidraților și acizilor grași.
Porumbul și intoleranțele alimentare
Porumbul nu conține histamină și gluten - astfel că, persoanele cu intoleranță la histamină sau gluten îl pot servi în siguranță. De exemplu, pastele sau produsele coapte făcute din făină de porumb sunt ideale pentru o dietă săracă sau fără gluten. Porumbul proaspăt are, de asemenea, un conținut scăzut de acid uric. De aceea, persoanele care suferă de gută se pot bucura de porumb proaspăt preparat.
Sfaturi pentru prepararea porumbului
Conserve de porumb
Ați găsit la raft marca dorită de conserve de porumb și vi s-a făcut poftă, dintr-o dată? Ce mai așteptați? Porumbul are un gust deosebit de delicios, de exemplu, atunci când este folosit pentru prepararea felurilor de mâncare mexicană: chili cu sau fără carne sau delicioasele tacos. Dar felurile de mâncare, cum ar fi supa de porumb sau mămăliga, pot fi, de asemenea, preparate rapid și ușor.
Porumb proaspăt
Porumbul la grătar pe știulet poate fi o gustare delicioasă sau chiar o garnitură simplă, care se prepară rapid. Cu toate acestea, trebuie să îl pregătim puțin în prealabil: înainte ca porumbul să aterizeze pe grătar, acesta trebuie fiert în apă fierbinte timp de aproximativ 20 de minute. Dacă doriți, puteți rafina porumbul cu marinate delicioase, ierburi sau ulei de măsline. Pur și simplu, ungeți porumbul cu ingredientul respectiv și apoi așezați-l pe grătar timp de 10 - 20 de minute.
Porumbul ca gustare
Porumbul este un aliment cu adevărat versatil, atunci când vine vorba de gustări: îl putem savura sub formă de popcorn, vafe sau pâinici crocante, de exemplu. Lucrul grozav este că delicatesele, precum vafele de porumb, pot fi combinate cu ingrediente dulci sau sărate, în funcție de preferințe. Doriți să combinați delicioasele vafe cu fructe de mango? Sună foarte gustos, cu siguranță!
Trei lucruri interesante despre porumb
Știați...
… că porumbul nu este de fapt o legumă? În schimb, este una dintre cerealele de vară. Spre deosebire de cerealele de iarnă, aceste cereale au nevoie de aproximativ o jumătate de an, pentru a ajunge la maturitate.
… cum se transformă boabele de porumb în floricele? Am căutat explicația pentru dumneavoastră: soiul de porumb este factorul decisiv! Spre deosebire de porumbul „normal”, soiul destinat pentru popcorn nu arde când este încălzit în cuptorul cu microunde sau în tigaie. În schimb, apa din interiorul miezului de porumb se transformă în vapori de apă, care ocupă mai mult spațiu și determină explozia miezului. Cunoaștem cu toții acel sunet, nu-i așa?
... că porumbul nu este întotdeauna galben? Deși boabele galbene sunt deosebit de populare, ele sunt disponibile și pe negru, roșu, violet și alb. Culoarea porumbului-curcubeu este deosebit de interesantă, ale cărei boabe - așa cum sugerează și numele - au toate culorile curcubeului. Dar de ce există porumbul în diferite culori? Ca și în cazul merelor, există diferite soiuri de porumb, care sunt colorate diferit.




