Amestecați sare, flori și ierburi și savurați!
Atrăgătoare și extrem de versatilă, când vine vorba de asezonare: rețeta de sare cu flori și ierburi este una cu totul specială.

Sarea din flori și ierburi nu este doar atrăgătoare și extrem de versatilă, dar are și un gust foarte bun.
Va atrage atenția invitaților datorită aspectului inedit, este un excelent înlocuitor al sării, însă merge minunat și în salate, alături de cartofi copți, mâncăruri la grătar și multe feluri de carne și pește.
Această sare colorată poate fi, de asemenea, un cadou minunat. Oferit într-un recipient deosebit, acest suvenir personal va face cu siguranță pe toată lumea fericită.
Ingrediente:
- 400 g sare de mare grunjoasă
- 1 mână mică de petale uscate (de exemplu, gălbenele - portocaliu, flori de porumb - albastru, trandafir – roșu sau roze, lavandă - violet, năsturel etc.)
- 3 linguri de cimbru uscat (fără tulpini)
- 1 linguriță de semințe de urzică uscată (opțional)
- 3 lingurițe de frunze uscate de urzică
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele într-un bol și amestecați-le. Dacă florile uscate sunt prea mari, măcinați-le fin într-o râșniță sau un blender și amestecați ușor, până când au dimensiunea dorită. Turnați amestecul de sare, flori și ierburi obținut în recipiente drăguțe și sigilabile.
Sfaturi:
- Așezați florile pe un prosop de hârtie, pentru a se usca și lăsați-le aproximativ 3 zile la temperatura camerei.
- Levănțica are gust și miros foarte intens. Cel mai bine este să amestecați mai puține flori cu sare, la început, și să gustați sarea după câteva zile. Dacă doriți, introduceți ulterior mai multe flori în compoziție.
Ambalată cu multă dragoste și cu etichete frumoase, sarea cu flori și ierburi este ideală ca un mic cadou sau un suvenir frumos.
Produse de top
Capătul listei