Conservarea alimentelor
Vara este sezonul în care ne putem bucura, din plin, de dulceața fructelor și de gustul aromat și proaspăt al legumelor. Este momentul perfect pentru a ne face provizii pentru sezonul rece, pentru a putea savura același gust delicios. Conservarea alimentelor în borcane este una din cel mai des întâlnite metode, practicată din generație în generație. Cu siguranță, v-ați bucurat de gustul aromat al dulcețurilor făcute în casă de bunici și părinți, și doriți să retrăiți aceste momente minunate an de an.
Indiferent că alegeți să cumpărați fructele și legumele, pe care le veți pregăti pentru conservare sau le aveți din recolta proprie, pe timp de vară, soiurile locale de fructe sunt la sfârșit de sezon, iar legumele sunt acum înfloritoare. Uneori, recolta proaspătă oferă mai mult decât puteți mânca și, astfel, puteți pregăti provizii pentru iarnă, pentru întreaga familie. Dacă veți acorda suficient timp pentru pregătirea borcanelor cu gemuri și murături, vă veți putea bucura de legume și fructe estivale, chiar și mai târziu, în an. Cu toate acestea, ar trebui să folosiți doar fructe și legume proaspete, perfecte.

A venit timpul să vă apucați de treabă!
Borcanele potrivite: borcanele Profissimo (50 ml) sunt perfecte pentru conservarea legumelor fierte și a fructelor. Datorită sistemului prin răsucire, acestea pot fi închise și reutilizate în siguranță.
Sterilizați: înainte de a umple borcanele, acestea trebuie să fie foarte bine spălate și introduse în cuptor la 160 ° C, pentru câteva minute. Capacele și ustensilele folosite, cum ar fi polonicul și pâlnia, sunt sterilizate în apă clocotită timp de zece minute.
Conservarea pe bază de zahăr: cu zahăr gelifiant dmBio (500 g) și zahăr brut din trestie dmBio (500 g), se pot prepara gemuri delicioase, care vă vor îndulci micul dejun chiar și după sezonul estival. Dacă utilizați zahăr integral din trestie, ar trebui să adăugați, de asemenea, un agent gelifiant precum gelatina, pectina sau agar-agar.
Legume murate: oțetul dmBio Condimento Bianco (500 ml) este potrivit pentru murăturile dulci și acre. Dacă vă plac murăturile deosebit de aromate, puteți să adăugați ierburi aromatice, chili sau roșii uscate, puțin ulei de rapiță presat la rece dmBio (500 ml) sau ulei de floarea soarelui dmBio (500 ml). Legumele sau fructele murate se pot consuma după ce au trecut 2 săptămâni de la conservare.
Sigilați corect: când umpleți borcanele, asigurați-vă că marginea de sus rămâne curată, înainte de a închide capacul. Borcanele trebuie să fie, de asemenea, umplute cât mai sus și înșurubate bine. Acest lucru creează o presiune negativă la răcire, care are un efect de conservare.
Depozitare: alimentele murate trebuie să fie păstrate, întotdeauna, într-un loc răcoros și întunecat. Pentru a ști care este termenul de valabilitate, noi vă recomandăm să etichetați fiecare borcan în parte, cu ziua și anul când a fost conservat.
Pont: borcanele cu gem de casă sau murături pot fi oferite în dar celor dragi, fiind un cadou minunat pentru adevărații gurmanzi.
Produse de top
Capătul listei