O pâine - de trei ori diferită!
Aveți răbdare și coaceți o pâine! O rețetă pentru pâine fără drojdie, dar cu trei arome diferite.

Celor care stau acasă în aceste zile și totuși își doresc o pâine proaspătă la micul dejun sau prânz, le rămâne un singur lucru de făcut: să prepare și să coacă singuri pâinea! Dar cum să faceți asta? Este foarte simplu!
Pâine fără drojdie
Coacerea pâinii acasă este foarte utilă acum. Acest lucru face ca drojdia să fie cel mai căutat ingredient. Dar aluatul pentru pâine se poate prepara și fără a folosi drojdie. O rețetă care nu necesită multe ingrediente, funcționează de minune și este atât de versatilă!
Ingrediente necesare
- 400 g făină de alac
- 1 linguriță de sare
- 1 pliculeț de praf de copt
- 2 linguri de semințe de in măcinate
- 325 ml apă
- 2 linguri uleiuri neutre
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și ungeți tava cu unt. Amestecați făina cu sarea, praful de copt și semințele de in zdrobite. Apoi frământați cu apă și ulei până obțineți un aluat moale.
Puneți aluatul în tavă și lăsați la copt timp de aproximativ 50 de minute, la foc mediu.
Diferite opțiuni
Aluatul de bază poate fi variat prin adăugarea de nuci și semințe. Amestecați semințe de floarea soarelui sau semințe de dovleac zdrobite în mojar. Atenție! Nu prea multe semințe, ci doar o mână.
Alte variante care fac ca pâinea să fie gustoasă sunt cele cu ceapă prăjită și diverse plante aromatice. Practic, nu există limite în ceea ce privește creativitatea în domeniul brutăriei. Puteți folosi ce tipuri de ingrediente doriți și astfel, puteți mulțumi fiecare membru al familiei.



