Pentru cei care iubesc mâncarea rapidă: rețete simple într-un singur vas
Cei care iubesc mâncarea rapidă și aromele intense trebuie să încerce aceste preparate delicioase, pentru o experiență gustativă de neuitat.

Rețete pentru vegani, vegetarieni și nu numai
Aceste rețete sunt printre cele mai rapide și mai ușor de pregătit: tot ce aveți nevoie este o cratiță, în care ingredientele preferate se vor găti repede, într-o îmbinare armonioasă de gusturi. Veți fi răsplătit cu o experiență gustativă de neuitat și o curățenie rapidă. Perfect, nu-i așa?
Pentru mai multă energie: un preparat vegan cu mei, dovlecel și morcovi
Vegetarieni, vegani sau cei care preferă mâncăruri delicioase și bogate în fibre, se vor bucura de această rețetă delicioasă și ușor de realizat.
Ingrediente pentru două porții:
- 100 g mei dmBio
- ½ lingură supă de legume dmBio
- 2 linguri de ulei pentru prăjit dmBio
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 ceapă roșie
- 1 cățel de usturoi
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper
- 200 ml de apă
Mod de preparare:
- Spălați dovlecelul, curățați morcovii, ceapa și usturoiul. Apoi tăiați totul în cubulețe mici.
- Încălziți uleiul într-o cratiță și puneți ceapa, usturoiul, dovlecelul și morcovii la foc mediu, până se rumenesc.
- Adăugați meiul și lăsați câteva minute, amestecând. Adăugați bulionul de legume urmat de apă și lăsați apoi la fiert. Acoperiți și amestecați ocazional, la foc mic, timp de 5 minute, apoi îndepărtați cratița de pe foc și lăsați ingredientele să își îmbine aromele timp de 10 minute.
- Spălați busuiocul, tocați fin și amestecați-l cu meiul și celelalte legume.
- Preparatul se condimentează cu sare și piper după gust, și se poate adăuga puțină brânză feta cuburi sau bucăți de tofu, pentru un gust cu totul special.
Timp de pregătire: aproximativ 35 de minute
Paste rapide într-un singur vas
Pastele spirelli, roșii uscate la soare, parmezan și măsline: ne duc cu gândul la aromele delicioase ale Italiei. Pentru a vă bucura de un gust special și delicios, trebuie să încercați această rețetă fulger de paste.
Ingrediente pentru 4 porții:
- 400 g paste spirelli dmBio
- 50 g de tomate uscate la soare dmBio
- 200 ml pastă de tomate dmBio
- 100 g măsline Kalamon fără sâmburi dmBio
- 100 g parmezan
- 150 g ardei murați
- 1 ceapă
- puțin busuioc proaspăt
- 3 lingurițe de oregano
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute
- 50 ml ulei de usturoi
- 1,2 l apă
Mod de preparare:
- Spălați dovlecelul, curățați morcovii, ceapa și usturoiul. Apoi tăiați totul în cubulețe mici.
- Încălziți uleiul într-o cratiță și puneți ceapa, usturoiul, dovlecelul și morcovii la foc mediu, până se rumenesc.
- Adăugați meiul și lăsați câteva minute, amestecând. Adăugați bulionul de legume urmat de apă și lăsați apoi la fiert. Acoperiți și amestecați ocazional, la foc mic, timp de 5 minute, apoi îndepărtați cratița de pe foc și lăsați ingredientele să își îmbine aromele timp de 10 minute.
- Spălați busuiocul, tocați fin și amestecați-l cu meiul și celelalte legume.
- Preparatul se condimentează cu sare și piper după gust, și se poate adăuga puțină brânză feta cuburi sau bucăți de tofu, pentru un gust cu totul special.
Timp de pregătire: aproximativ 35 de minute
Un preparat foarte popular și plin de gust: Chilli con Carne
Oricât de mult vă place să invitați oaspeți acasă, gătirea meniurilor mai elaborate nu este tot timpul ceva plăcut. Nicio problemă – rețeta noastră de Chilli con Carne este întotdeauna o reușită!
Ingrediente pentru 4 porții:
- 500 g carne de vită
- 1 ardei iute roșu
- 1 linguriță de chilli pulbere
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 linguriță de chimen pudră
- 1 cutie de fasole
- 1 cutie de porumb
- 2 cutii de roșii dmBio Natur
- 100-200 ml supă de vită
- Sare, oregano și piper
Mod de preparare:
- Se toacă fin ceapa și usturoiul, și se prăjesc într-o cratiță fierbinte în ulei de măsline, până se rumenesc puțin. Adăugați carnea tocată și aveți grijă să nu ardeți conținutul la foc mare.
- Se toacă ardeiul iute (se îndepărtează semințele pentru un gust mai puțin picant) și se adaugă în cratiță, împreună cu pudra de ardei iute, chimen, oregano și roșiile decojite. Adăugați supa de vită și zdrobiți roșiile. Aduceți totul la fierbere și lăsați la foc mic timp de aproximativ 45 de minute. Amestecați din când în când.
- Cu aproximativ 10 minute înainte ca totul să fie gata, se adaugă fasolea și porumbul. Condimentați mâncarea cu sare și piper după gust și serviți cu pâine sau nachos.
Timp de pregătire: aprox. 55 minute
Produse de top
- Marcă: dmBio; Numele produsului: Carne tocata vegetala din proteine de mazăre, 75 g; Preț: 15,00 lei; Preț de bază: 0,075 Kg (200,00 lei pe 1 Kg); Grafică Marcă dm; 4,27 din 5 stele la 501 evaluări; Disponibilitate: Status verde Livrabil, Status gri selectare magazin dm15,00 lei0,075 Kg (200,00 lei pe 1 Kg)Livrabil
Capătul listei