Pâine irlandeză – o rețetă clasică cu bicarbonat de sodiu
Rețeta clasică, aparținând bucătăriei irlandeze, se numește pâine cu bicarbonat de sodiu. Rețeta s-a născut din întâmplare sau cel puțin așa se spune, în Irlanda. Această rețetă deosebită are și o mică poveste în spatele ei. Este povestea unui fermier care a încercat să coacă pâine folosind lapte acru și bicarbonat de sodiu. Rezultatul a fost unul uimitor: o cocă ușoară și o pâine delicioasă și pufoasă.

Rețetă clasică de pâine cu bicarbonat de sodiu
Ingrediente:
Pentru o pâine aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 400 g făină de grâu dmBio
- 2 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 350 ml băutură de soia dmbio
- 4 linguri ulei de măsline dmBio
- 1 linguriță susan dmBio
- 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors sau suc de lămâie dmBio
- 1 lingură de sare
Mod de preparare:
- Preîncălziți cuptorul la 180 ° C.
- Amestecați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea într-un bol.
- Amestecați băutura de soia, zeama de lămâie și uleiul de măsline într-un bol mai mic și încorporați în amestecul de făină. Frământați cu mâinile până când se formează un aluat bine închegat.
- Puneți aluatul pe o tavă căptușită cu hârtie de copt și aduceți-l într-o formă ovală. Crestați suprafața aluatului cu un cuțit și presărați semințe de susan. Lăsați la copt aproximativ 40–45 minute.
Timpul necesar: aproximativ 1 oră
Produse de top
Capătul listei



