Boost de vitamine în perioada în care stăm în casă: Smoothie „Quarantini”
Ați făcut deja cunoștință cu cea mai nouă băutură energizantă pentru timpul petrecut în casă?
După o zi grea de homeoffice, după orele care trec încet în perioada de izolare în acasă sau după un maraton interesant de jocuri cu copiii. Ce ne dorim foarte tare în astfel de zile?
Un boost de vitamine pentru extra energie
Ne dorim doar un lucru: relaxare la final de zi. Însă vizita la barul în vogă din oraș sau la cafeneaua preferată, nici nu intră în discuție. Cel mai simplu e să vă invitați cea mai bună prietenă sau cel mai bun prieten și să ciocniți, virtual prin livestream, un pahar de smoothie: veți face un bine și sistemului dumneavoastră imunitar. Noroc!
Rețeta pentru smoothie „Quarantini”
Ingrediente:
- 2 lingurițe suc de ghimbir dmBio
- 4 linguri suc de lămâie dmBio
- 3 banane
- 4 morcovi
- 100g iaurt natural
Preparare:
- Se decojesc bananele și morcovii și se taie în bucăți.
- Toate ingredientele se pun împreună cu 10 cuburi de gheață într-un mixer sau într-un aparat de făcut smoothie. Se mixează până când sunt amestecate bine toate ingredientele și până când băutura noastră are o textură cremoasă.
- Gustați și dacă este cazul, mai adăugați un pic de iaurt sau apă. Turnați băutura într-un pahar și o puteți savura rece.
De ce este ghimbirul atât de deosebit?
Ghimbirul își datorează gustul caracteristic, gingerolului picant. Ne oferă o căldură confortabilă, stimulând circulația sângelui și activând receptorii de căldură ai organismului. Dar ghimbirul conține și vitamina C, magneziu, fier, calciu, potasiu, sodiu și fosfor.
Datorită acestor ingrediente valoroase, ghimbirul se spune, de asemenea, că are un efect antibacterian și antiinflamator. De asemenea, se spune că stimulează metabolismul, susține digestia și crește sucul gastric, saliva și formarea de bilă. În medicina tradițională chineză, ghimbirul este adesea folosit pentru a preveni răcelile sau pentru a atenua simptomele de răceală.