Navigare principalăNavigare printre categoriiConținut principal

Aperitiv pentru o masă festivă: salată de avocado și rodie

Meniul festiv poate fi savurat și în varianta vegetariană. Un aperitiv simplu și gustos este o salată de avocado și rodie cu granola picantă.

Meniu festiv în variantă vegetariană

Meniul festiv poate fi savurat și în varianta vegetariană. Un aperitiv simplu și gustos este o salată de avocado și rodie, rafinat cu granola picantă. Semințele de rodie nu numai că oferă meniului din această rețetă o notă dulce-acrișoară, ci și o culoare apetisantă. 

Ingrediente (pentru 2 persoane) 

Ingrediente de bază: 

  • 1 avocado 
  • ½ rodie 
  • câteva frunze de spanac prospăt 
  • 1 portocală 
  • 50 g brânză proaspătă de capră 

Ingrediente pentru granola:

  • 100 g hrișcă dmBio 
  • 100 g susan dmBio 
  • 50 g semințe de dovleac dmBio 
  • 50 g alune dmBio 
  • 50 g semințe de floarea soarelui dmBio 
  • ½ fir de cimbru 
  • ½ fir de rozmarin 
  • 100 ml ulei de măsline dmBio 
  • 1 lingură de miere polifloră dmBio 
  • 1 portocală stoarsă (sucul) 
  • 1-2 linguri de muștar Dijon 
  • sare și piper 

Ingrediente pentru vinegretă: 

  • 3 linguri ulei de măsline dmBio  
  • 2 lingurițe de unt de arahide dmBio  
  • 2 linguri de oțet balsamic dmBio 
  • 1 lingură de miere polifloră dmBio 
  • Sucul de la o portocală 
  • Sare si piper 

Preparare 

Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 180 ° C. Amestecați hrișca, susanul, semințele de dovleac, alunele și semințele de floarea soarelui într-un bol pentru granola. Adăugați frunzele de cimbru și rozmarinul tocat. 

Amestecați într-un pahar uleiul de măsline, mierea, sucul de portocale, muștarul, sarea și piperul și apoi amestecați cu granola obținută anterior. Întindeți compoziția obținută uniform pe o foaie de copt și coaceți la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. 

Între timp, spălați și scurgeți spanacul de apă. Înjumătățiți rodia și îndepărtați semințele. Feliați portocala. 

Amestecați uleiul de măsline, untul de arahide, oțetul balsamic, mierea, sucul de lămâie, sarea și piperul pentru vinegretă. 

Puneți pe o farfurie spanacul, avocado, semințele de rodie și portocala. Turnați vinegreta peste ea. Întindeți deasupra crema de brânză de capră. Lăsați granola să se racească putin si apoi o presărați peste salată. 

Timp de preparare: 25 minute 

Gata de servit în: 25 de minute 

Vegetarian și fără gluten. 

Produse de top

Capătul listei