Rețetă de vară: sirop de rozmarin proaspăt
Acest sirop are un gust minunat de rozmarin și este o băutură deosebit de răcoritoare, de vară, amestecată cu apă minerală și suc de lămâie. De asemenea, siropul de rozmarin poate da o notă parfumată atunci când este amestecat cu vin spumant rece și poate fi savurat și ca aperitiv. Este nevoie de puțin timp și efort pentru a prepara această rețetă. Și, dacă doriți să îi surprindeți pe alții, siropul de rozmarin poate fi un cadou deosebit pentru următoarea invitație din partea prietenilor și a familiei.

Siropul de rozmarin poate fi oferit cadou sau preparat pentru propriul răsfăț
Pe cât de simplu, pe atât de delicios
Ingrediente
- 300 ml apă
- 200 g zahăr brut din trestie dmBio
- 30 g rozmarin
Preparare:
- Încălziți apa și zahărul într-o cratiță. Fierbeți câteva minute până se dizolvă zahărul, amestecând continuu. Îndepărtați vasul de pe aragaz.
- Înmuiați complet firele de rozmarin în sirop. Lăsați acoperită cratița timp de 6-8 ore la temperatura camerei.
- Scoateți rozmarinul și turnați siropul în sticle. Păstrați la frigider și consumați în decurs de două săptămâni.
Oferit cadou sau pentru propriul răsfăț
Siropul de rozmarin are un gust excelent în cocktailuri sau băuturi nealcoolice. De exemplu, se toarnă 20-40 ml sirop, împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie, într-un pahar. Se completează cu cuburi de gheață și apă minerală rece. Garnisiți cu o felie de lămâie și un fir de rozmarin și bucurați-vă de gustul răcoritor.
Ambalat cu grijă și prevăzut cu etichete frumoase, siropul de rozmarin este ideal pentru a fi oferit în dar cu ocazia unei vizite la prieteni sau în calitate de cadou aniversar personalizat, de care, cu siguranță, se va bucura oricine.