Bulgur, quinoa și altele
Bulgur, quinoa și alte cereale care ne dau energie
Fie că este vorba de bulgur, quinoa sau cușcuș – aceste cereale exotice sunt ușor de preparat, au un gust excelent și sunt foarte sănătoase. Așadar, nu este de mirare că acestea devin din ce în ce mai populare, fiind la mare căutare de către sportivi și de toți cei care promovează un stil de viață sănătos.
Bulgur – superalimentul din Orient
Bulgurul este obținut din grâu și este adesea folosit ca și garnitură în diverse preparate. Provine din Orientul Mijlociu și a fost mult timp un aliment esențial în țări precum Turcia, Israel și Iran. Ușor de preparat și, în același timp, bogat în fibre și foarte sățios – micile cereale sunt un superaliment prin excelență. Nu necesită fierbere, ci doar se lasă la înmuiat în apă fierbinte. Prin gătire, nu pierde nutrienți și este bogat în vitaminele B și vitamina E. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi magneziu, zinc, calciu și fier. Boabele de bulgur au devenit cunoscute și utilizate mai ales în bucătăria orientală, un preparat cunoscut fiind salata Tabbouleh, preparat libanez pe bază de roșii, pătrunjel, mentă, bulgur și ulei de măsline. Deoarece bulgurul nu are o aromă specifică, acesta este adesea rafinat cu diverse condimente și ierburi aromatice. Este alegerea perfectă pentru rețete vegane pe bază de legume, precum și o garnitură excelentă pentru carne.
Quinoa: ușor și vegan
Fie ca garnitură, în lipie, salate sau chiar deserturi - quinoa este un ingredient veritabil, multifuncțional. Vegane și fără gluten – boabele obținute din această plantă sud-americană sunt similare cu boabele de grâu, însă nu este o cereală propriu-zisă. Din acest motiv, quinoa face parte din categoria pseudocerealelor. Semințele de quinoa sunt cultivate de mai bine de 5000 de ani și au fost printre alimentele de bază ale incașilor. Nu numai că au un gust delicios, dar au și un conținut ridicat de nutrienți, cum ar fi fierul, acidul folic și magneziul. Ceea ce este deosebit la quinoa este faptul că nu are aproape deloc carbohidrați, astfel a devenit alimentul vedetă în diferite diete. Pe lângă conținutul scăzut de carbohidrați, este și o sursă de proteine de înaltă calitate, care conține cei mai importanți aminoacizi. În plus, superalimentul conține o mulțime de fibre care ajută digestia. Fie că este vorba de o rețetă simplă de salată, de un Buddha Bowl sau clasica tigaie cu legume – quinoa se prepară rapid și ușor. Gătitul vegan și delicios nu a fost niciodată atât de ușor! Descoperiți selecția noastră de bulgur, quinoa și alte superalimente bio pentru o dietă sănătoasă, în magazinul online dm!