Cupcakes Red Velvet vegane cu glazură în formă de inimă
dm drogerie markt
28.01.2025
Gata în 45 min.
Timp de preparare: 25 min.
•
Timp de gătire/coacere: 20 min.
300 kcal / porție
Cupcakes
•
Desert
•
Fără lactoză
•
Vegan
•
Prăjitură
•
American
•
vegane Rezepte
Ingrediente
pentru 12 Porții (12 Cupcakes)
Pentru aluat
160 g suc de sfeclă dmBio
30 ml ulei de prăjit dmBio
½ lingură zahăr dmBio vanilie bourbon măcinată
250 g dmBio zahăr brut de trestie
200 g făină de grâu dmBio (tip 405)
½ linguriță praf de copt dmBio
1 ½ linguriță pudră de cacao dmBio
1 vârf de cuțit de sare
180 ml băutură de soia naturală dmBio
Pentru glazură
120 g zahăr pudră
80 g margarină
200 g brânză cremă vegană
aprox. 2 linguri de zmeură liofilizată dmBio
Preparare
a cupcakes Red Velvet vegan
Primul pas
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade cu ventilație. Tapetați o formă de brioșe cu hârtie pentru brioșe. Într-un bol, amestecați sucul de sfeclă roșie cu uleiul, vanilia și zahărul. Într-un al doilea bol, se amestecă făina, praful de copt, cacaua și sarea. Adăugați amestecul de făină alternativ cu laptele la amestecul de sfeclă roșie și amestecați cu mixerul pentru a forma un aluat omogen.
Pasul doi
Se toarnă aluatul în forme și se coace în cuptorul încins pe raftul din mijloc timp de 15 -20 de minute. Apoi se lasă să se răcească complet.
Pasul trei
Pentru glazură, se cerne zahărul pudră și se amestecă cu margarina, crema de brânză vegană și un vârf de cuțit de sare într-un castron, folosind un mixer de mână la o viteză mică, apoi se bate la o viteză mai mare până când compoziția devine ușoară și pufoasă. Umpleți cu amestecul o pungă de pipetat prevăzută cu o duză în formă de stea și turnați crema obținută pe cupcakes în formă de inimă. Fărâmițați zmeura deasupra.