Feta pane cu crustă de susan pe varză roșie
dm drogerie markt
28.11.2024
Gata în 2 ore
Timp de preparare: 30 min.
•
Timp de gătire/coacere: 90 min.
800 kcal / porție
Crăciun
•
Vegan
•
Vegetarian
Ingrediente
pentru 4 Porții (4)
pentru feta pane
400 g feta
50 g făină
2 ouă
100 g semințe de susan deschise la culoare
ulei de susan
pentru varza roșie
400 g varză roșie
2 cepe
1 măr
100 ml suc de mere
1 frunză de dafin
sare, piper
pentru toppingul verde
1/2 legătură pătrunjel
1/2 legătură de busuioc
1 mână de mărar
1 cățel de usturoi
3 linguri de ulei de măsline
sare, piper
suc de lămâie
Preparare
a verzei roșii 1. Se curăță varza roșie, se taie în fâșii fine sau se rade și se condimentează cu sare. Ceapa se curăță de coajă și se taie mărunt. Se spală mărul și se taie, de asemenea, în cubulețe mici. 2. Se încinge uleiul într-o tigaie, se sotează ceapa până devine translucidă și se adaugă fâșiile de varză roșie. După aproximativ 5 minute, se adaugă sucul de mere și frunza de dafin și se fierbe timp de cel puțin o jumătate de oră. 3. Apoi se adaugă mărul tăiat cubulețe și se mai fierbe încă 45-60 de minute, până când varza roșie este frumoasă și moale. Se condimentează după gust cu sare și piper.
Se curăță varza roșie, se taie în fâșii fine sau se rade și se condimentează cu sare. Ceapa se curăță de coajă și se taie mărunt. Se spală mărul și se taie, de asemenea, în cubulețe mici.
Se încinge uleiul într-o tigaie, se sotează ceapa până devine translucidă și se adaugă fâșiile de varză roșie. După aproximativ 5 minute, se adaugă sucul de mere și frunza de dafin și se fierbe timp de cel puțin o jumătate de oră.
Apoi se adaugă mărul tăiat cubulețe și se mai fierbe încă 45-60 de minute, până când varza roșie este frumoasă și moale. Se condimentează după gust cu sare și piper.
topping-ului
Se spală, se scutură și se toacă mărunt pătrunjelul, busuiocul și mărarul.
Se decojește și se toacă mărunt usturoiul și se amestecă cu ierburile, uleiul de măsline și sucul de lămâie.
Se condimentează după gust cu sare și piper.
feta
Se scurge bine feta și se taie în triunghiuri de dimensiuni egale.
Se pregătesc trei farfurii adânci, fiecare cu făină, oul bătut și sărat și semințele de susan. Se trec triunghiurile de feta mai întâi prin făină, apoi prin oul bătut și apoi prin semințele de susan.
Se încinge uleiul de susan într-o tigaie și se prăjesc triunghiurile pe ambele părți timp de aprox. 5 minute.
Puneți varza roșie pe farfurii, așezați triunghiurile feta deasupra și decorați cu o lingură sau două de topping verde.