Înghețată vegană de vanilie cu sos de zmeură

dm drogerie markt
18.12.2025

Gata în 6 ore 10 min.
Timp de preparare: 10 min.
•
Timp de gătire/coacere: 6 ore
331 kcal / porție
Rețete de sezon
•
Vegan
Ingrediente
pentru 4 Porții (4 cupe de înghețată)
Pentru sosul de zmeură
50 g dmBio zmeură, liofilizată
200 ml dmBio suc de mere și pere cu apă plată
3 linguri suc de lămâie
1 lingură dmBio sirop de agave
Pentru înghețata de vanilie
50 ml dmBio sirop de agave
50 g dmBio zahăr brut din trestie
1 pliculeț dmBio vanilie Bourbon măcinată
100 ml dmBio smântână vegetală din soia pentru gătit
150 ml dmBio băutură de ovăz Barista
150 ml alternativă de cremă de brânză proaspătă din caju
Preparare
Pentru sosul de zmeură
Înmuiați zmeura
Amestecați fructele uscate cu sucul de mere și pere, sucul de lămâie și siropul de agave și lăsați la înmuiat peste noapte.
Pasați
Pasați fin zmeura înmuiată.
Pentru înghețata de vanilie
Amestecați ingredientele
Amestecați siropul de agave cu zahărul brut din trestie și vanilia Bourbon. Încorporați restul ingredientelor.
Puneți la rece
Turnați amestecul într-o pungă pentru congelator, presați-o plat și puneți-o în congelator pentru aproximativ 4 ore. În acest timp, o dată pe oră, frământați compoziția în pungă, presați-o din nou plat și puneți-o la loc în congelator. Sfat: Dacă nu sunt disponibili covrigeii cu zmeură și ciocolată dmBio, puteți folosi și covrigei dmBio din alac fără sare presărată, mini, 125 g, acoperiți cu ciocolată dmBio topită, amăruie, 70 % cacao, sau puteți folosi covrigeii glazurați cu ciocolată de la dmBio.
Serviți
Puneți compoziția de înghețată într-un bol, formați cupe cu lingura de înghețată și serviți cu sosul de zmeură.