Mousse vegan de ciocolată

dm drogerie markt
28.01.2025

Gata în 20 min.
Timp de preparare: 20 min.
308 kcal / porție
Vegan
•
Desert
•
Franțuzesc
Ingrediente
pentru 5 Porții (5 Stück)
pentru mousse de ciocolată vegan
1 borcan de năut dmBio, 230 g greutate scursă
100 g ciocolată dmBio Sierra Leone Feine Bitter
1 plic zahăr vanilat dmBio cu vanilie bourbon
1 linguriță dmBio suc de lămâie
2 lingurițe dmBio zahăr integral din trestie
2 linguri de afine liofilizate dmBio și 2 linguri de zmeură liofilizată dmBio (decor)
Preparare
a mousse-ului vegan de ciocolată
Primul pas
Scurgeți năutul într-o sită și colectați lichidul. Folosiți năutul în altă parte.
Pasul
Se toacă ciocolata și se topește cu grijă pe o baie de apă fierbinte. Se încorporează zahărul vanilat și se lasă să se răcească până rămâne călduță.
Pasul
Bateți apa de năut cu sucul de lămâie până această compoziție devine ușoară și pufoasă, apoi adăugați zahărul integral din trestie și continuați să bateți până obțineți un înlocuitor de albuș de ou ferm și strălucitor. Încorporați cu grijă acest amestec în ciocolata topită.
Pasul
Turnați mousse-ul în boluri mici și dați la rece timp de cel puțin 3 ore (de preferat peste noapte). Pentru servire, decorați mousse-ul cu chipsuri de fructe.