Omletă vegană cu varză kale

dm drogerie markt
06.12.2024

Gata în 50 min.
380 kcal / porție
Mic dejun
•
Vegan
Ingrediente
pentru 4 Porții (0)
pentru omletă cu varză kale
90-100 g făină de năut dmBio
300 g tofu mătăsos
2 lingurițe praf de copt dmBio
4 linguri de fulgi de ovăz dmBio
1 linguriță dmBio sare cu verdețuri
1 linguriță dmBio turmeric măcinat
1/2 linguriță dmBio paprika dulce
200 ml dmBio băutură de ovăz
2-3 mâini de frunze proaspete de kale, spălate și rupte grosier
6 linguri de ulei pentru prăjit dmBio
2 cepe roșii, decojite și tăiate în felii
sare dmBio și piper negru dmBio, proaspăt măcinate
1 pachet de garnitură vegană dmBio pentru paste
ierburi proaspete, de ex. creț, rozmarin, flori de mărar etc.
Preparare
a omletei de varză kale
Primul pas
Se amestecă făina de năut cu tofu, praful de copt, fulgi de ovăz, sare, turmeric, pudră de paprika și băutură de ovăz pentru a forma un aluat omogen. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10 minute.
Pasul
Se fierbe varza kale în apă clocotită sărată timp de 15 minute. Apoi se scurge, se clătește și se stoarce cu mâinile.
Pasul
Încălziți 2 linguri de ulei într-o tigaie. Prăjiți ceapa și varza kale la foc mediu spre mare timp de aproximativ 5 minute, amestecând constant. Se condimentează cu sare și piper.
Pasul
Preîncălziți cuptorul la 100 de grade căldură superioară/inferioară.
Pasul
Încălziți 1 lingură de ulei pentru fiecare omletă într-o tigaie antiaderentă. Întindeți un sfert din aluat în tigaie și coaceți timp de aproximativ 1 minut la foc mediu.
Pasul
Apoi adăugați ¼ din varza kale în omletă. Îndoiți omleta o dată și lăsați-o în tigaie pentru scurt timp.
Pasul
Apoi se așază omleta pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se presară cu topping de paste. În timp ce restul omletelor se coc, ține-le calde în cuptor pe cele care sunt gata.
Pasul
Așezați omletele pe farfurii și presărați-le cu ierburi proaspete.